Do tvrđave dva putića

14
Damir Počanić

Damir Pocanic

Damir Počanić

Brojni turisti kako siđu sa broda i krenu starim kotorskim gradom traže prilaze za tvrđavu San Đovani do koje vode 1384 skale.

Damir Počanić, koordinator za gradske bedeme za Skala radio kaže da je  za 30 odsto veća posjeta bedemima u odnosu na isti period prošle godine.

Do tvrđave vode dva naplatna punkta, jedan od Škaljarske pjace, a drugi na Parilu.

Obilazak bedema se naplaćuje 3 eura po osobi, a djeca ne plaćaju ulaz.

U predsezoni očišćena je kompletno pješačka staza, postavljeni su putokazi i table upozorenja, kao i željezne ograde sa konopima na kritičnim mjestima, kazao je Počanić.

Turisti su najviše oduševljeni pogledom sa bedema na stari grad i zaliv, a primjedbe se odnose na nedostatak ugostiteljskih usluga na samoj tvrđavi.

Ovih dana se radi na obilježavanju rute od glavnih gradskih vrata sa jedne i druge strane prema punktovima, kao i na postavljanju  panoa sa kartom bedema kod katedrale Sv Tripuna i Blažene Ozane, kako bi se turisti lakše snašli.

Prilazni punktovi do tvrđave San Đovani rade od 8 do 20 sati.

14 KOMENTARI

 1. Lijepo, lijepo, oprao se tunel Vrmac, jeli mogo bolje jest ali ko ga je prao dobro je.
  Sredjuju se bedemi, e još kada bi odgovornima za taj posao upalila sijalica i da pošalju ekipu da poprave izgorele reflektore, ali ne može sve …to je radi uroka.
  Dobro je da se radi i da Kotor dobije svoj izgled i sjaj kakav zaslužuje, o kultivisanju “Kotorana” da ne rade što rade, drugom prilikom…

   • Crnagoraput, gledajući kako asvaltiraju put i kakav je to rad , tunel je ispao super čist.Kada prodjete kroz tunel pogledajte koliko je šporkece ostalo na pojedinim mjestima a moglo se i to oprat.Fušeraj od rabote, jer nema niko da nadgleda poslove , da ukaže na propuste i da vrati mašinu da opere kako treba.Naša posla…

    • Izvinjavam se, nije Crnagoraput izvodjač radova na pranju tunela.Izvodjač je privatnik iz Bara kojeg je angažovala Crnagoraput.Izvinjavam se Crnagoraputu.

 2. Svaki dan se penjem do Gospe od zdravlja , i naravno da nama, mjestanima ne naplacuju ulaznice (to ce vam svako potvrditi), i moram pohvaliti jer su staze ciste i sredjene!

 3. Naravno da se kotoranima ne naplaćuje ulaz! Ni na bedeme, niti u crkve, muzej i ostale objekte! Provjerite!

   • Ne znamo da cijenimo ovo što imamo i zbog toga smo tu đe smo. Da se ja išta pitam ođe bi se svim gostima i pogled naplaćivao, a kamoli razgledanje. Svuda u svijetu razgledanje spomenika kulture izadje mnogo skuplje od cijelog aražmana putovanja. Gosti su oduševljeni Kotorom, posebno oni koji dolaze brodom (jedinstven doživljaj), a moj prijatelj kad je tu sa jahtom svakog jutra “otrči” do vrha tvrđave da “baci” poled na zaliv. Kotor je dragulj samo što njegovi “podstanari” to ne znaju!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].