Do kraja januara Institut za biologiju mora u novom ruhu stare arihitekture

8
Institut uskoro u novom ruhu

Dr Aleksandar Joksimović

Aleksandar Joksimović

Na kotorskom Institutu za biologiju mora, ili palati Radoničić, završena je sanacija kompletnog krova po svim konzervatorskim uslovima, što znači u kanalicama, sa sedam krovnih površina na kojima su postavljene nove tigle i zamijenjene trule grede.

U toku je unutrašnja sanacija prostora na prvom i drugom spratu.

Sređuju se i laboratorije za potrebe mari kulture.

Takođe će biti adaptirana sala za konferencije u prizemlju Instituta.

Ovih dana počeli su i radovi na priključenju kotorskog Instituta na novi kanalizacioni sistem u Dobroti, što će doprinijeti čistijem i zdravijem kotorskom zalivu.

Svečano otvaranje Instituta za bilogiju mora u novom ruhu stare arhitekture planirano je za kraj januara, najkasnije početak februara 2012. godine, kazao je za Skala radio doktor Aleksandar Joksimović, direktor ovog Instituta.

radi se bez prekida

8 KOMENTARI

 1. Drago mi je, da ce uskoro Institut za Bologiju mora biti zavrsen.Sto se tice bova i
  uzgoj musulja na tako velikom prostoru je nepotrebno! Ispitivanja se mogu izvoditi na musuljama i ako se samo par bova odrzava i ima!!!!
  Svi stanari koji zive u neposrednoj blizini Instituta,mogli bi protestom ili jednim
  referendumom zahtjevati da se radikalno smanji broj bova na kojima se pod morem uzgajaju musulje.Vjerujem i ja ,da je prica o papaladi istinita.Ciao!

 2. Ok, slažem se sa Ribarom, ima pravo, zato bih želio da nas kotorane Institut , kada bude dovršeno saniranje, pozove da obiđemo njihovu zgradu i da nam objasne što se to stvarno tamo radi, pa da ih ne ogovaramo.

 3. Svaka čast za priključak na kanalizaciju, pa Zavod treba prvi svojim primjerom da pokaže drugima kako treba!
  Što se tiče zgrade treba svakako one sive fuge zamjenit bijelim odn. onako kako to propisuje Zavod za zastitu spomenika.

 4. Ajde Marketo ne laprdaj časti ti! Samo za kritiku bez argumenta. Vidiš li barem dase poslije 60 godina ova palata renovira i to usred krize.Nijesam zaposlen u Biologiju niti iko moj čak me i kao ribara malo iritiraju sa nekim zakonima ali ono što jest jest, svakome se treba priznati.

  • Nije ovo prvi put u 60 godina nego treci put.
   Prvi put je bilo poslije bombardovanja 1942 /samacija 1950/
   Pa onda 1980 poslije semljotresa i sad
   2011.
   Kad bi mi kao privatnici sanirali kuce svakih 30 godina ko bi nam davao para.
   Ovo se sanira iz razloga sto je “gospodin” direktor … aha ono kroz novine itd a firme koje sniraju su iz ….. i samo je sistem kako da se uzmu pare sto se toga tice a stos e tice Biologije

   Sto ce oni nam to “rabotajet” i prodonijet. posadili su farmu musulja, zagadili nam nase more Dobrotsko sa bovama, da mogu cinjet papalade, Sto su nam doprinijeli. jeli bolje bilo da ej hotel tu pa da mi kao Kotorani mozemo radit. Ko je vlasnik zgrade????? Univerzitet CG, akad su je to oni kupili i od koga.

 5. Interesantno, oni koji su nosioci ekološkog progresa u našoj opštini zadnji se priključuju na kanalizacioni sistem. A nama ne daju da naspemo malo pijeska u more jer to navodno zagađuje zaliv. Kao da zaliv ne zagađuje njihova farma mušulja koja im služi samo za papalade.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].