Dnevni centar za maloljetnike zatečene u prosjačenju osnovaće se iduće godine

0
Marija Ćatović

Marija Ćatović

U cilju suzbijanja problema prosjačenja, koje je posebno izraženo tokom turističke sezone, gradonačelnica Kotora Marija Ćatović juče je sa Zoranom Ulamom, rukovodiocem Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima razgovarala o mogućnostima osnivanja dnevnog centra za maloljetnike zatečene u prosjačenju.

Osnivanju dnevnog centra će prethoditi skupštinska odluka kako bi zaživio sljedeće godine.

Cilj ovog centra je da okupi Rome koji se bave prosjačenjem i da ih upozna i uputi na legalne poslove koji bi im omogućavali pristojnu egzistenciju, kazala je Ćatovićeva za Skala radio.

Ona je podsjetila da kotorska opština već duže brine o ovoj populaciji za koju je u lokalnoj upravi zadužen službenik.

U Kavču je obezbijeđen smještaj za porodice koje su živjele u neuslovnim barakama kod stadiona, a onima na Lovanji obezbijeđena je pitka voda.

Djeci romske populacije koja pohađaju školu, Opština plaća đačke karte.

Kotorska gradonačelnica je govorila o pojačanim aktivnostima svih nadležnih službi na obezbjeđivanju bezbijednog boravka stranih turista u kotorskoj opštini, kao i značaju kontinuiranog djelovanja u rješavanju problema prosjačenja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].