Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama

0

Numanović - Mandić (foto: Vijesti)

Dejan Mandić

  Dejan Mandić

U Igalu je svečano otvoren Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju.

Ovaj Centar otvorili su ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović i predsjednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić.

Opština Herceg  Novi je definisala lokaciju gdje će se graditi novi centar sa četiri etaže na Savini, a do boljih dana kada će krenuti gradnja, Javna ustanova Dječiji vrtić je izašla u susret i ustupila zgradu u Igalu za privremeni rad Centra za djecu sa posebnim potrebama.

Ovo je Skala radiju kazao Dejan Mandić, gradonačelnik Herceg Novog.

U ovom prostoru po savremenim standardima sve je obezbijeđeno za cjelodnevni boravak djece sa posebnim potrebama kojih je 20-ak dnevno, i sa kojima rade ljekari, fizioterapeuti, psiholozi i defektolozi, kaže on.

Zgrada je na dvije etaže, donja za nepokretnu djecu, na drugom spratu su pokretni, i sa njima će  raditi 6 stalno zaposlenih, a uskoro će ih biti 9.

U planu je uskoro i  kupovina kombija za prevoz djece, zašto već postoje donatori, zaključio je Mandić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].