Dječija nedjelja u Kotoru

0

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor obilježava Dječiju nedjelju do 10. oktobra.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, većina programa biće prikazana online na društvenim mrežama i sajtu Kulturnog centra.

Zainteresovani će moći da isprate predavanje psihološkinje Kristine Šestak, koja radi u Kancelariji za prevenciju bolesti zavisnosti, RE populaciju i rodnu ravnopravnost Opštine Kotor. Ona će govoriti o učenju i motivaciji prilikom online nastave, koja je uslovljena aktuelnom epidemiološkom situacijom.

U saradnji sa Domom zdravlja Kotor i ove godine je realizovano stručno predavanje. Pedijatar, doktor Vladimir Dedović, objasniće šta je to Covid-19, na koji način se djeca mogu štititi od zaraze istim, kako brinuti o drugima i koje mjere preduzeti u slučaju pojave simptoma.

Na poziv Kulturnog centra odazvao se i profesionalni kik bokser i instruktor spasilaca na vodi Miloš Vulović, vlasnik i trener u teretani „Agon.“ On je osmislio pokazni trening, koji se u svako doba može realizovati kod kuće, bez profesionalnih sportskih rekvizita, samo uz pomoć toalet papira. Svoj doprinos realizaciji ovog kreativnog treninga dala je i Dubravka Milivojević, akademska slikarka i instruktorka plesa, koja će govoriti o važnosti održavanja zdravog tijela i kreativnog duha kod djece.

U saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Pomorskim muzejem Crne Gore planirana je promocija knjige „Ivo Vizin, kapetan od snova“, autorke Jelene Lele Milošević. Promocija je planira za četvrtak, 8. oktobar u 17 sati u Pomorskom muzeju, nakon čega će uslijediti obilazak muzeja. Na promociji će govoriti kustos u Pomorskom muzeju Ilija Mlinarević, urednica programa za mlade u Kulturnom centru Aleksandra Tomović i menadžerka Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Kulturni centar Kotor djeci čestita Dječiju nedjelju uz želju da ostanu zdravi, nasmijani i bezbrižni.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].