Direktor Opšte bolnice Berane i dva ljekara na bolničkom liječenju od korone

0
dr Budimir Dabetić

Institut za javno zdravlje registrovao je juče još dva smrtna slučaja i 230 novozaraženih od virusa korone, dok se u Opštoj bolnici Berane usložnjava situacija, pošto se među 63 inficirana pacijenta, nalazi i direktor te ustanove Budimir Dabetić i još troje ljekara, piše Dan.

Dabetić je juče kazao u izjavi za Dan da se već nekoliko dana liječi na odjeljenju Opšte bolnice gdje se nalaze pacijenti oboljeli od virusa korona.

“Tačno je da sam zaražen virusom korona. Poslije početnih tegoba osjećam se bolje. Tačno je i to, da se pored mene, na bolničkom liječenju nalaze još dva doktora Opšte bolnice, kao i nekoliko zdravstvenih radnika iz beranskog Doma zdravlja”, naglasio je Dabetić.

On je kazao da i pored toga Opšta bolnica raspolaže sa dovoljno ljekara koji rade na zbrinjavanju i liječenju oboljelih pacijenata.

“Imamo pet internista, četiri anestiziologa, kao i jednog epidemiologa koji, sa ostalim medicinskim osobljem, trenutno rade na zbrinjavanju inficiranih pacijenata. Takođe, uprava bolnice besprekorno obavlja postavljene zadatke, s tim što ustanovom trenutno rukovodi doktor Vujica Ljubić”, naveo je Dabetić.

On je priznao da je epidemiološka situacija u Beranama složena i da neprekidno raste broj oboljelih. Međutim, kako je istakao, Opšta bolnica još uvijek ima dovoljno kapaciteta da zbrine pacijente kojima je potrebno bolničko liječenje.

“Na našim odjeljenjima na liječenju se nalazi preko 60 pacijenata inficiranih virusom korona. Svi su oni adekvatno smješteni, tako da nema mjesta panici. S obzirom da broj oboljelih raste, odlučili smo da, pored infektivnog i internog odjeljenja, i dio ginekološkog odjeljenja prilagodimo za smještaj novih kovid pacijenata”, pojasnio je Dabetić.

Po broju stanovnika Berane je opština koja je najteže pogođena epidemiološkom situacijom, jer je stopa aktivnih slučajeva virusa korona pet puta veća od prosjeka.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].