Devet ponuda dostavljeno na dva tendera

0

Pet kompanija su dostavile svoje ponude na međunarodnom tenderu raspisanom u aprilu za izbor izvođača radova na Projektu izgradnje 33 km vodovodne i kanalizacione mreže u opštini Herceg Novi, saopštili su iz Vodacoma.

Komisija za ocjenjivanje ponuda, sastavljena od po tri člana preduzeća Vodovod i kanalizacija i Opštine Herceg Novi i jednog predstavnika Vodacoma započela je svoj rad.

Nakon izbora najpovoljnije tehničke i finansijske ponude, potpisivanje Ugovora sa izabranim izvođačem i početak radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže planirano je u periodu nakon turističke sezone.

Projekat izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi obuhvata: proširenje kanalizacionog i vodovodnog sistema hercegnovske rivijere, izgradnju kolektora za efluent iz budućeg postrojenja za prečišćavanje sa podmorskim ispustom u Meljinama, izgradnju kanalizacione pumpne stanice Meljine ”Kružni tok” sa potisnim cjevovodom do postrojenja za tretman otpadnih voda, rekonstrukciju postojećeg priobalnog kolektora od Igala do Meljina, rekonstrukciju sekundarnih kanalizacionih cjevovoda u Herceg Novom.

Na tenderu za izbor izvođača radova na izgradnji 28 km vodovodne i kanalizacione mreže i 6 pumpnih stanica u južnom dijelu opštine Tivat, 4 kompanije ostavile su svoje ponude.

Ocjenjivanje ponuda biće izvršeno od strane evaluacione komisije sastavljene od predstavnika predueća Vodovod i kanalizacija, Opštine Tivat i Vodacoma. 

Projekat izgradnje kanalizacione i vodovodne infrastrukture u opštini Tivat obuhvata: izgradnju obalnog kanalizacionog kolektora Krašići – Đuraševići, izgradnju sekundarnih kanalizacionih cjevovoda na Luštici, izgradnju 6 kanalizacionih pumpnih stanica, izgradnju II faze vodovodnog tranzitnog cjevovoda za spajanje Luštice na regionalni vodovodni sistem od Solila do odvojka za budući rezervoar Đuraševići, zamjenu glavnog vodovodnog distributivnog cjevovoda i sekundarne vodovodne mreže duž obale Krašići – Đuraševići i rekonstrukciju sekundarne vodovodne mreže sa kućnim priključcima u naseljima Gradiošnica i Vrijes.

Nakon izbora najpovoljnije ponude uslijediće priprema i potpisivanje Ugovora sa izabranom kompanijom.

Potpisivanje Ugovora i početak radova planirano je nakon turističke sezone 2011. godine.

Kompanija “Dahlem” pruža podršku u odvijanju tenderskih i evaluacionih postupaka.

Oba projekta biće finansirana iz kreditnih sredstava KfW-a, sredstvima Vlade Crne Gore i iz budžetskih sredstava Opština Herceg Novi i Tivat.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].