Deset godina Hrvatskog građanskog društva Crne Gore

1
prim.dr Ivan Ilić

dr Ivan Ilić

dr Ivan Ilić

Svečana Skupština Hrvatskog građanskog društva Crne Gore održana je u subotu 18. juna u prepunoj dvorani bečićkog hotela “Splendid”.

Jubilej ove nevladine organizacije, koja je osnovana 2001. godine, primjer je kako se može kvalitetom i pregalaštvom doći do rezultata i pokazati uspješnost djelovanja boreći se za temeljne vrijednosti njegovanja viševjerskog i višenacionalnog sklada koje krase Kotor, Boku i Crnu Goru u cjelini, afirmišući pritom svoju posebnost kao kvalitet više.

Govoreći o desetogodišnjem radu, predsjednik Društva prim.dr Ivan Ilić je podsjetio na vrijedne projekte koje je ova NVO organizovala u proteklom periodu.

Društvo je omogućilo da se, prvi put poslije ratnih devedesetih, kada rane stradanja Duborovnika i čitave regije još nijesu zacijelile, na Stardunu zaviori zastava nezavisne, međunarodno priznate države Crne Gore koju je nosio odred slavne Bokeljske mornarice.

Društvo je posebnu pažnju posvetilo i izdavačkoj djelatnosti na kome mu mogu pozavidjeti i izdavačke kuće kojima je to osnovna djelatnost.

Skupština je dodijelila prizanja institucijama i pojedincima za podršku, razvoju drustva i očuvanju identiteta:  Ministarstvu kulture Crne Gore, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Nacionalnoj zajednici Crnogoraca Zagreb. Plakete pojedincima dodijeljena su Milu Đukanovići, Branki Bezić Filipović predsjednici Hrvatske matice iseljenika Split, Miomiru Mugoši gradonačelniku Podgorice i Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba.

Svečano, kako to dolikuje HGD-u, Skupštinu su pjesmom pozdravile klape “Bisernice Boke” iz Kotora i “Kumpanji” sa Korčule kao i vokalni solista Sebastijan iz dubrovačkog Amadeusa.

Skupštini su prisustvovali brojni zvničnici iz Hrvatske i Crne Gore.

1 KOMENTAR

  1. Bilo je dostojanstveno i lijepo. Mjera je pogođena. Vidjelo se da oni koji su protiv HGD-a ne da nemaju pravo već su u potpunom krivu. To je profesionalna organizovana organizacija kojoj želim uspjeh. Nadam se da ćemo se jo puno godina družiti Kad zapjevaju Kumpanji ovjek mora da uživa i da mu bude lijepo. Samo naprijed.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].