Demontaža i uklanjanje radioaktivnih gromobrana

1

Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa Evropskom komisijom uskoro će početi realizaciju projekta uklanjanja radioaktivnih gromobrana sa javnih i privatnih objekata, informišu iz Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine Opštine Kotor.

Na području kotorske opštine postoje tri registrovana gromobrana na Domu učenika i studenata “Spasić Mašera”, Osnovnoj školi “Nikola Đurković” u Radanovićima i zgradi SM 32 u Dobroti.

S obzirom da se prva faza ovog projekta, koja će se realizovati tokom 2012. godine, sastoji od donošenja odgovarajućih propisa iz ove oblasti, kao i uspostavljanja sveobuhvatne baze podataka lokacija na kojima se radioaktivni gromobrani nalaze, iz Sekretarijata mole građane da ukoliko imaju saznanja o još nekoj lokaciji obavijeste ovaj Sekretarijat kako bi se eventualno dopunila baza podataka.

Praktična demontaža i uklanjanje radioaktivnih gromobrana, kao i njihovo trajno skladištenje u licencirano skladište radioaktivnog otpada planira se za 2013. godinu.

1 KOMENTAR

  1. Dobro ko nije do sad stradao. Ovo je strašno kad sam pvi put čuo na Radio skalu da su radioaktivni gromobrani na škole i Studentski dom postavljeni mislio sam da je neko lud i da su novinari objavili grubu grešku.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].