Demokratizacija ili negiranje referendumskog rezultata

7
Vido Drašković

Da li se crnogorska opozicija bori za demokratizaciju društva ili za poništenje volje građana izražene na majskim izborima 2006. godine, pitanje je koje se nameće nakon lokalnih izbora u Beranama.

Po ovacijama i ikonografiji sa slavlja koalicije DF-SNP nakon pobjede na lokalnim izborima, ne može se zaključiti da su izbori održani u crnogorskoj opštini.

Dosadašnju  tvrdnju vlasti, da je crnogorska opozicija – opozicija državi a ne opozicija vlasti, potvrđuje ponašanje pobjednika beranskih izbora. No, nije ni čudo kada se zna što su radili njihovi lideri u predreferednsko vrijeme.

Glumeći borce za demokratizaciju Crne Gore, pokušavaju da obmanu crnogorske građane, da njihovim glasovima dođu na vlast i sa te pozicije završe ono što im nije uspjelo na referendum.

Dobro je što pobijediše u Beranama pa u pobjedničkoj euforiji nemogahu sakriti svoje namjere.

Da je velikosrpska ideja cilj, metod i argumentacija koja postoji gotovo kroz čitavu istoriju, uobličena u Načertaniju, trajan stožer veljedržavne i nacionalne politike Srbije potvrđuje crnogorsko-primorska mitropolija nepoštovanjem državnih institucija, ne mareći za crnogorske zakone, negirajući sve što je crnogorsko.

Konačno, crnogorska opozicija u slavljeničkoj euforiji skinula je masku i pokazala pravo lice.

Neka ovo bude ozbiljno upozorenje kako crnogorskim građanima tako i rukovostima državotvornih partija.

Rukovostva državotvornih partija moraju se sujeta oslobodit, lične i partijske interese podrediti državnim interesima ako žele da Crnu Goru sačuvaju od načertanijevske politike.

Vrijeme koje dolazi pokazaće kome su državni interesi važniji od ličnih i političkih interesa.

Vido Drašković

7 KOMENTARI

 1. Šta mu to bješe demokratija?
  Od Aristotelovog vremena pojam “demokratija” je imala svoju
  izvornu definiciju.
  E, ali danas su se stvari, gospodine Vido, drastično
  promijenile, pa taj pojam NATO (čitaj: Ujka Sam) tumači
  vrlo, vrlo kreativno. Zavisi od slučaja do slučaja. Već kakve
  interese nalazi u datom događanju.
  Pinoćeov puč i ubistvo Aljendea, demokratski izabranog
  predsjednika Čilea,1973., za Amere je bio demokratski čin!
  Jeljcinovi smrtonosni topovi upereni na Beli Dom
  u Moskvi, 1993. god., pred oduševljenim kamerama CNN-a,
  od kojih gine nekoliko stotina ljudi, za Amere bijaše
  vrhovno demokratsko dostignuće.(!)
  Zato, gdje se puno priča o demoskratiji, tu prave demokratije – jok.

 2. Jadan ima nas. Dok je takvih kao što si ti moći će da divljaju srbijanski barjaktari po Crnoj Gori. A kako nas to za Boga miloga svuđe primaju kad je sve lupeština. Kako ovakvi prijemi u Luksemburgu i na Malti, pripreme za NATO i EU. kako su to najveće investicije kod nas. Ima grešaka i treba ih ispravljati ali je dosta urađeno. Ti bi da dovedeš ovu gomilu na vlast koja ni sebe ne zna lijeka. Dobro znaš kako su pobijedili na izborima a pobjeda će im trajati baš koliko si i ti uman čoek. Odmaraj jadan da te glava ne boli.

 3. Jano Cetinje,jopet si ti krivo sto je Berane Pogoricu pobijedilo?Jaog i jes! A sto Mare pecarica nema kruva to Vida ne briga? Glavno je ,e je on na djetu od fažole,su malo polpeta,kojima čisti krv od masti i glicerine? U Perpera ,sa sokom od rakije,prave domaće Misove iz Drenostice ispo svetoga Vasilije,slava mu i milos?

 4. Vido,

  Jesi li skoro svracao do Ulcinja?
  Smetaju li ti tamo zastave?A do Plava i Gusinja?Koje se tamo zastave vijore poslije izbora?
  Pusti Vido barjake nego nam reci,dodje li Kotor do dna ili ima jos da propada?

 5. Boga ti Vido, je li demokratija ovo što nas ovi na vlasti u zadnjih 20 opljačkaše, i što prodadoše i privatizovaše cijelu državu, a sve pod parolom i na kartu patriotizma? Opametili su se gradjani Vido, i ja medju njima! Dosta su vam nacionalne podjele pogodovale. DOSTA! Ne kažem da je opozicija sjajna, ali se nadam da će konačno doći do promjena, zaslužili smo ih pa da smo magarci, a ne gradjani!!! Pa kad ne budu ni oni valjali, mjenjaćemo i njih, ali barem ćemo nešto pokušati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].