Demokrate neće biti dekor u pokušaju oživljavanja DPS-a u Kotoru

3

Pokušaj veće saradnje nezavisnih opozicionih subjekata počinje malim koracima – svima u Kotoru i Crnoj Gori je to jasno, osim SDP-u.

Najava Socijaldemokratske partije da neće podržati predlog za razrješenje predsjednika opštine Kotor predstavlja najnoviji pokušaj političke akrobatike.

Na više nego jasnu i čistu inicijativu opozicije o razrješenju predsjednika kotorske opštine, a potom i kotorskih organa uprave, SDP odgovara, u najmanju ruku, primitivnim oportunizmom koji se ogleda u oživljavanju “parlamentarnog dijaloga”, na državnom i što je novo i na lokalnom nivou, sahranjenog par sedmica unatrag odlukom centralnog komiteta porodice Đukanović.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić pokušava da umilostivi DPS, dajući im neke nove rokove koji predstavljaju ništa drugo do vremena u kojem će se dodatno konsolidovati.

U trenucima kada je vlast DPS-a uzdrmana, jedino što je gore od samog DPS-a je pokušaj očuvanja stabilnosti te kule od karata.

Nesporne izbore i zaustavljanje političke korupcije, što je proklamovao kao cilj gospodin Krivokapić, možemo imati jedino ako imamo nespornu opoziciju i nespornu vlast.

U ovom trenutku partija gospodina Krivokapića pokušava biti i jedno i drugo i u javnost izlazi sa predlogom da i svi ostali učestvuju u takvom političkom zamešateljstvu.

Politički amalgam takve vrste bi doveo do toga da građani ne mogu da razlikuju one koji su decenijama na vlasti i koji su odgovorni za ovakvo stanje.

Ponavljamo još jednom, kotorske Demokrate neće dozvoliti da se u Kotoru ponovi podgorički scenario i da glasovi opozicije budu predati vladajućoj partiji.

Izbori u Kotoru mogu dati rezultat, kako reče gospodin Krivokapić, samo ako DPS i njihovi javno razobličeni majstori izbornih zloupotreba, budu razvlašteni.

Ključ tog razvlaštenja je, na sreću il na žalost vrijeme će pokazati, u rukama upravo kotorskog odbora partije gospodina Krivokapića.

Nesaglasje između retorike i djela Socijaldemokratske partije u Kotoru nam budi sumnju u iskrenost opozicionog karaktera koji ova partija, nakon 18 godina na vlasti, proklamuje, osim ukoliko i ovdje nije došlo do novih unutarstranačkih cijepanja o kojim javnost nije obavještena.

Još jednom iskazujemo punu podršku kotorskoj opoziciji na jasnom stavu i prikupljenim potpisima za predlog za razrješenje predsjednika opštine.

U kotorskim Demokratama će uvjek imati iskrenog partnera u svim akcijama objedinjene opozicije usmjerene ka smjeni štetočinske vlasti DPS-a kao i za razotkrivanje satelita DPS-a i elemenata političke korupcije.

Demokrate unaprijed obavještavaju kotorsku i crnogorsku javnost da, u skladu sa jasno i javno proklamovanim ciljevima i sredstvima u njihovom ostvarenju, neće ući u rekonstrukciju kotorske vlasti uz učešće DPS i satelita.

Demokrate neće biti dekor u pokušaju oživljavanja DPS-a.

Kotorskom odboru Socijaldemokratske partije još jednom poručujemo, zarad interesa građana, zarad budućnosti grada, podržite predlog kotorske opozicije.

Ukoliko u vašim redovima ne nađete dovoljno političke kuraži za ovakav potez budite spremni da zajedno sa DPS-om ponesete svu odgovornost za štetu koje će ova i ovakva vlast nanijeti Kotoru zahvaljujući vašem nečinjenju.

3 KOMENTARI

    • Nešto ne znam ko su ove Demokrate, ko ih predstavlja u Skupštini, da nisu to oni ulučari na čelu sa Špegeljom ili tako nekako

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].