Delegacija kineskog grada Xi’ana kod gradonačenice Kotora

5
posjeta kineske delegacije

Gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović primila je juče predstavnike delegacije iz kineskog grada Xi’ana, koja trenutno boravi u Kotoru.

Prijemu je prisustvovao sekretar Gradskog komiteta Komunističke lige mladih Li Bin u pratnji nastavnika iz Palate mladih grada Xi’an-a Sun Lin i Wang Wei.

U delegaciji je i sedmoro djece, uzrasta od 6 do 11 godina, koja će ove godine prvi put nastupiti na internacionalnom Kotorskom festivalu pozorišta za djecu.

Program pod nazivom “Kineski stil”  je u petak 6. jula, što je prvi korak u saradnji dva grada nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju u Xi’anu 27. maja.

Na jučerašnjem prijemu šef kineske delegacije Li Bin prenio je gradonačelnici Kotora pozdrave gradonačelnika Xi’ana Jun Donga i istakao da kineska strana želi razviti buduću saradnju sa Kotorom prvenstveno u oblastima kulture i obrazovanja, uspostavljanjem komunikacije između škola i asocijacija mladih, kao i na svim ostalim poljima.

Navodeći podatak da u grad Xi’anu živi dva miliona mladih, Li je izrazio želju da djeca iz ovog kineskog grada i narednih godina nastupaju u Kotoru i pozvao djecu iz Kotora da učestvuju u različitim programima za djecu i mlade koje se održavaju u Xi’anu.

Gradonačelnica Ćatović je sa zadovoljstvom prihvatila ovakav vid razmjene i izrazila nadu da će se definisati različiti vidovi saradnje i na drugim poljima u nadi da će bliskoj budućnosti doći do potpisivanja Povelje o bratimljenju i saradnji između Kotora i Xi’ana.

5 KOMENTARI

  1. Čekam tebe Vasilije,da me “okupaš”-onamo đe si najpotrebniji i zašto si jedino sposoban-za takve vrste kupanja-polazeći od tvog porijekla!

  2. Ines-vasilije dok je vasilija biće i tovara-Galsinac te zove-traže te jer si ergelu napuštio-utekao ,s ćaćom bez najave ,bježeći spašavajući bliznicu-pa danas ” junačiš” i “srbuješ” po primorju ka stidne vaši u tvojoj popovskoj bradi?!!!

  3. Valan “sramota”,da se niko nije “udostojio” da predstavi ovoj našoj prijateljskoj delegaciji iz daleke Kine,ove naše nekadašnje članove SKJ-CG Kotor-predsjedništa OK SK Kotor-danas ugledne članove vodeće partije u Kotoru!Trebalo je-obavezno-jer se niko bolje među sobom /ne/razumje kao komunisti-uzletnici-izletnici-uletnici po volji demosa!No,ima nade,doći će Kinezi-Komunisti opet-repete se najslađije pije-zar ne?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].