Decentralizacija i autonomnost menadžera i zdravstvenih ustanova

0

sa seminara

U Evropi se teži decentralizaciji i većoj autonomnosti menadžera i javnih i zdravstvenih ustanova.

“Na putu smo da to uradimo, tim prije što se u većini zemalja zdravstvo suočava sa velikim izazovima posebno izazvano ekonomskom  krizom. Rast troškova pružanja zdravstvenih usluga, pojava novih tehnologija i novih i skupih ljekova, klimatske promjene, starenje populacije, socijalna nejednakosti, migracije stanovništva, utiču na nosioce zdravstvene politike koji treba da sprovode značajne promjene na poboljšanju kvaliteta zdravdstvene zaštite”, rekao je crnogorski ministar zdravlja dr Miodrag Radunović na otvaranju trodnevnog seminara u Kotoru pod nazivom “Menadžment efikasnog rada i razvoja javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori u uslovima ekonomske krize”.

Učesnike seminara pozdravio je u ime domaćina dr Aleksandar Stjepčević, direktor kotorskog Doma zdravlja i rekao da je ova tema više nego aktuela kako kod nas, tako u cijelom svijetu.

Na otvaranju su govorili prof. dr Budimir Lazović i prof. dr Vlastimir Matejić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].