Decenije lošeg rada plaćaju građani

19
oće li je i ovoliko biti?

Vasko Ševaljević

Vasko Ševaljević

Zašto dio kotorske opštine od juče nema vode, a imamo Regionalni vodovod, pitali smo Vaska Ševaljevića, direktora kotorskog Vodovoda, koji nam je odgovorio da je zbog neizmirenja obaveza prema Regionalnom vodovodu gradski vodovod isključen sa sistema regionalnog vodosnabdijevanja.

Problem se pokušava riješiti vodosnabdijevanjem sa lokalnih izvorišta što nije dovoljno, pa se od sjutra najavljuje i restrikcija za koju smo mislili da je više nikada neće biti.

Na naše pitanje zašto kotorski Vodovod nije plaćao Regionalnom vodovodu i da li zaposleni primaju plate a nijesu izmirili obaveze, Ševaljević je kazao da kotorski vodovod nije u stanju da izmiruje obaveze po važećim tarifama Regionalnog vodovoda i oko toga se vodi spor preko nadležnog Ministarstva.

Što se plata tiče, one kasne tri mjeseca i nijesu to plate koje bi trebale nekome da bodu oči, kaže on.

Gubitak vode u kotorskoj opštini je 85 odsto, napomenuli smo Ševaljeviću, što je on potvrdio i kazao da je ovaj problem star 40 godina.

Posao na otklanjanju gibitka vode sa mreže mora se raditi temeljito i stručno, zašto su potrebna sredstva koja kotorski Vodovod nema.

Plaćamo najskuplju vodu u državi i još treba da je nemamo.

Na žalost to je tako jer se četiri petine vode gubi, a svega se jedna petina naplati od potrošača, odgovorio nam je Ševaljević.

Na pitanje kad će doći voda onima koji je od juče nemaju, Ševaljević nije mogao tačno da odgovori.

19 KOMENTARI

 1. Gledam BBC, sedim i placam kredit preko interneta, kapiju sam otvorio na daljinski i skupljam vodu da zalijem klozet!!!!?????
  Ima i mobilnih i interneta i kablovske…sve na cemu se zaradi a dje su moje pare sto sam vodu platio? Mogo sam ih popit ili kupit patike malome! ja sam pokraden!!!

 2. Komentatori, VI ste u pravu i tu nema pogovora? Ali,ali,da li znate čemu i kome služe njihova priznanja, da su gubici na mreži 85 % ? Malo ko to razumije,ali je istina ta, koja govori da od 85 % su gubici zbog:
  – 40 % viška (ne)radnika-plaćenih glasača partije na vlasti,liši SDP koji se ne fata poslova za koje se mora dobrano oznojiti da bi platu zaradio,već lešinare po budžetskim preduzećima i monopolima,koji još nijesu prodati ;
  – 20 % slaba naplata utroška vode,koja se ,vjerovatno,otpisuje s godine na godinu provjerenim glasačima;
  -40 % stvarni gubici na mreži uključujući i lupeštinu ?!!!!!!
  Pored ovoga, treba postaviti pitanje što se desilo “napumpanom preduzeću takozvanom Akva Mun(d)u,za čije aktivnosti neko se prije nekoliko godina zadužio za nekoliko miliona maraka/evrića,kod Njmačke, da bi se skunuli gubici na mreži na razumni nivo?!Dalje,da li i ko vraća dugove i kamate na ovaj kredit? Đe su vozila-kombi sa reklamama preduzeća i ostala oprema? Nešto je radilo-prkalo-petljalo ovo preduzeće,čini mi se,po Dobroti i otome su išli promidžbeni programi,a gubici rasli, rasli do ovih današnjih,priznatih,nivoa?Za kraj,ne treba kriviti novog direktora Ševaljevića,jer ni on sam nezna đe je došao i u kakvu se merdu uvalio,jer kada sazna ,toga dana će otputovat bez pozdrava?! Bili zdravi pa viđeli?! Umjesto pozdrava ,moj narode kažu(ne)znaveni da je najzdravija voda za piće,voda iz (iz)praznog vodovoda,jer u njoj nema bakterija,pa zato budite zadovoljni,ako vam ovi, dobro poznati, ĐORĐINI,od sjutra počnu zatvarati zadužene i prezadužene slavine,koje će mo zamijeniti sa poznatom pjesmom Tome Zdravkovića ” O BJ(D)ANKA,BJ(D)ANKA JA (NI)SAM TUŽAN ZBOG NAŠEG RASTANKA “?!!!

  • E Jole moj dobri

   svaka je i tebi kao vasem dragom Njegosu , prcanjskome turisti / U Lukovica kuce je turistovao, na meke kushine spavao, i s Lukovicima na skombre pod malu rijeku ribao./

 3. OVO JE SRAMOTA, decenijama nam obećavaju vodu i kada je napokon dočekasmo isključe nam je zbog neplaćanja računa Kotorskog vodovoda.Pa gospodo iz Kotorskog vodovoda sramite se od d….. jer obraza nemate a Vi gospodo iz Regionalnog vodovoda učinili ste krasan i vrlo pametan potez, isključili vodu potrošačima, potrošačima koji plaću vodu redovno.Ima li ođe iko pametan i hrabar da udari šakom u stol, rašćera sve iz Kotorskog vodovoda, zaposli nove radnike uz kontrolu rada.Ima li iko hrabar da provjeri koliko je je ko ” prihodovao” za vrijeme svog mandata u vodovodu, da položi račune odakle mu tolike pare i na koji način ih je zaradio.NEMA, nema ođe takvog čovjeka.Nema gospodo moja, ođe je kao i svuđe drugo opšti javašluk s tim što je ovaj narod popustljiviji od drugih, da ne kažem neku drugu kvalifikaciju.Što vodu ne isključite Nikšiću ili Podgorici, što njima ne naplatite cijene vode kao nama, plaćamo je kao da je uzgajamo u staklenik, i opet je nemamo, SRAMOTA, Od danas gospodo moja neću ni ja da plaćam vodu, kada mogu neki da imaju dug od par stotina eura mogu i ja .Zašto da budem budala i redovno punim nečije džepove, oprostite ali više neću…Gospodo moja opšta neposlušnost u plaćanju dok nam Kotorski vodovod ne obezbijedi vodu kao jednu najelementarniju potrebu u 21 vijeku.Bez ovakvog radikalnog poteza potrošača vodovod će da radi šta hoće i kako hoće.Gospodo Kotorani, Škaljari, Muljani… ima jedna lijepa stara izreka koja kaže “DOK IMA OVACA, BITI ĆE I ŠIŠANJA” , BEEEEEE !!!!

 4. Ko si ti što ti je ime broj. Prvi ti je dio dobar a onda ka anonimni svi počneš napadat. Pa ti je predsjednica klast. Ne briva ka da ne znaš ka svi mi kako funkcioniše vrukaj se no prozovi one prave iz partija jer se odluke donose u SO a ne kod predsjednice.

 5. Bruka i sramota. Čuli ste broju 1009 da gradonačelnica nije dala saglasnost na povećanje cijena ali je koalicija tu odluku donijela u lokalnoj skupštini bez obzira na to. Tamo je jedino rješenje prinudna uprava. To izgleda ne daju pojedinci iz DPS-a jer im odgovara ovakvo stanje. Pitajte potpredsjednika iz Oravca i njemu slične. Gradonačelnica bi to riješila da joj nije “pomagača”.

  • Da, da, ovaj iz Oravca je posebna prica!
   Taj “pomagac” tako dobro obavlja svoj posao da su ga nagradili poslanickim mjestom u parlemantu! Kukolja ima svuda pa i u DPS-u, takvi mu i podrivaju svu rabotu pa se stvori generalno losa slika! Nije malo sto odje, po Kotoru, pravi stetu nego ce i na nacionalnom nivou! Sramota! Trebali bi ga iskjucit iz partije!

 6. Pa dobro ljudi,dokle više?85 % potrošnje su gubici a 1 m3 1,5 eura ?Ko koga ođe pravi budalom?Koja firma može raditi kada 85 % onoga što proizvede ili isporuči baci u vjetar?Daj da se ukine ta sramota koja se zove “Vodovod itd”,pa neka neki privatnik,makar bio i lopov iz iste firme,počne to da radi privatno ,kad već nema ni opštine,ni države….Znali bi koja je cijena i u čiji džep idu pare-sve bi bilo transparentno,kao i ova vlast.Kakva li je voda u Briselu,Marijo-Majo?

 7. a ljudi opustite se sad ce jos malo izbori,pa ce vam obecat i vodopade umjesto lifta kroz bedeme! sto se tice kotorskog vodovoda to je tamo takav javasluk,da nas deru sa cijenama vode ko ovce,naravno gradjani ne reaguju jer su navikli,ali dok je ovaca bice i makaza!

 8. Godinama opstina upumpava milione u Vododvod kao sto oni upumpavaju vodu u suplje cijevi. Gubici na mrezi 85% TO NEMA NIDJE,
  Gubici! nisu to gospodo gubici .. to se drugacije zove……lupestina.
  Znamo mi oko nasih kuca, a i oni iz Vododvoda, ko ima satove a ko nema, ko placa pausalno a zaliva vrtove , ko ima prikljucke prije satova i td….
  Voda iz regionalnog je po 045,e m3 a ova nasa je skuplja , pa neka zatvore Škurdu i Oravac i neka pumpaju iz Regionalnog kad je tako…
  Dje ste strucnjaci?

 9. Sramortno! Da nije ovo nacin da Vodovod poveca cijene usluga, pa ce bit eto visocije su cijene ali zato imate vode!!! Bruka!
  Zar gradonacelnica nije vec ranije reagovala povodom restrikcija i ovog ponasanja u Vodovodu?!
  Tamo im bas treba dobro lupit sakom o sto! Stalno neka ulaganja u vodovod i kanalizaciju, te docekasmo regionalni vodovod te nam sad opet prijete restrikcijama!!! S kim se “gospodo” iz vodovoda vi odje zaje….te?

 10. Dosta je više lopovluka u Vodovodu.Po ludemo narodu koji sei boji da pođe ispred Vodovoda i bači račune za vodu i kanalizaciju koje ne treba plaćati.

  • Bravo Stevo

   necu ni ja placati vise djavoljega centa, oni prosipaju 85% vode sto pumpaju a mi da placemo. Neka idu u bozju mat….

 11. Ma nema veze, strpit` ćemo se mi.. Ko još kupa bebe svaki dan?
  Bitno je da zaobilaznica i lift napreduju…

  Mislim da bi bilo dobro da Skala sazna koliki je to dug u pitanju jer upravo čitam da je Opština potrošila pola miliona eura na izradu i prikupljanje papirologije za gorepomenute kapitalne projekte… Pa bi bilo zgodno da uporedimo te cifre…

   • Pa dobro bre ljudi, o cemu mi pricamo? Svi znaju ko je direktor, koliki je dug, dje je voda, posto je obilaznica… Kada stigne racun za vodu, svi se necega odreknemo a dobijemo bidon da se polijemo i prljavu casu da se napijemo preskupe Rose. NECU da se bavim javnim dugovima, imam svoje koje sam i napravio da bi namirio gigante! Pa mogu i ja poc za direktora kotorske bolnice, svima djelit aspirine, upute za Podgoricu i pustit grad da se bavi nepouzdanim statistikama! A sebe pravdat odlukama vlasti! AKO NE ZNAS DA RADIS, da rasporedis zaradu, objezbedis ono sto prodajes, ako su za tebe ti problemi preveliki… pa PRIZNAJ I DAJ NEKOME KO ZNA!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].