Danas kao prije 300 godina

1
studenti kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

semestar u inostranstvu

Grupa od 15 studenata kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo od 7. februara do 25. juna boraviće u Moskvi na ruskom državnom Trgovinsko-ekonomskom univerzitetu u okviru projekta “Semestar u inostranstvu”.

Istovremeno kotorski Fakultet biće domaćin studentima iz Moskve.

“Značaj projekta razmjene je izuzetan za naše studente, zbog mogućnosti usavršavanja jezika i upoznavanja bogate kulturne baštine i civilizacije Rusije, ali i za ruske studente jer se upoznaju sa Crnom Gorom, prestižnom turističkom destinacijom na Mediteranu”, kazala je dekanica kotorskog Fakulteta Tatjana Stanovčić.

P.Miranović, T.Stanovčić, J.Gerasimov

Predrag Miranović, rektor Unirveziteta Crne Gore kazao je da od velikog broja bilateralnih sporazuma koje je Unirvezitet potpisao sa partnerima iz regiona i Evrope samo se ovaj sporazum realizuje ovolikom razmjenom studenata.

On je studentima kazao da je privilegija što će se u Moskvi upoznati sa drugačijim obrzovnim sistemom, stilom života i kulturom.

Miranović je dodao da će naši studenti u Moskvi biti ambasadori Crne Gore i njenog Unirveziteta.

Jakov Gerasimov, ambasador Ruske federacije u Crnoj Gori potencirao je dolazak ruskih studenata, posebno zbog upoznavanja ljepota naše zemlje.

On je podsjetio na tradicionalne veze Crne Gore i Rusije i kazao da nije slučajno što nakon trista godina kada su ruski boljari obučavali naše pomorce u Perastu danas naši studenti odlaze u Rusiju i obrnuto, u čemu imaju punu podrašku ambasada.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].