Dan Evrope u Kotoru

2
ispred katedrale Sv. Tripuna

Dan Evrope u Kotoru

sa proslave

Visoke zvaničnike i brojne goste u Kotoru, koji je domaćin centralne proslave Dana Evrope za Crnogorsko primorje, pozdravili su na glavnom gradskom trgu kotorska Gradska muzika, “Feštine” mažoretke i najmlađe mažoretke iz plesnog studija “Mala sirena”, djeca iz kotorskih vrtića sa balonima i zastavicama EU, članovi Folklornog ansambla “Nikola Đurković” obučeni u crnogorsku i bokeljsku nošnju.

Potom se svečanost nastavila na trgu ispred katedrale Sv. Tripuna gdje je uz učešće hora kotorske Muzičke škole otpjevana crnogorska i himna EU i odigrano kolo Bokeljske mornarice.

Ovaj živi suvenir Kotora grada i ovom prilikom izazvao je oduševljenje brojnih turista koji nijesu prestajali da škljocaju foto aparatima i kamerama.

Na brojnim pultovima učenici srednjih i osnovnih škola iz Kotora i susjednih gradova dijelili su propagandni material, crtali simbole i poruke Evropske unije.

Učenici kotorske i Gimnazije “Danilo Kiš” iz Budve su za Skala radio kazali da je Crnoj Gori mjesto u EU, kako bi život naših građana bio lakši.

Proslava u Kotoru je dio projekta “EU znači DA, vrijednosti, politike i standardi” koji realizuju Eko centar “Delfin” iz Kotora  i RTVCG.

Partner u organizaciji proslave je Opština Kotor.

najmlađe mažoretke pozdravile Evropu
oduševljenje i mladih i starijih

2 KOMENTARI

  1. Bez namjere da ikoga izuzmem greška i izvinjavam se prije svega mažoretkama iz “Male sirene”koje su samim tim što su najmlađe bile i najslađe i ušle su u objektiv i kamere brojnih turista juče na Trgu od oružja.
    Takođe, izvinjenje i za sve ostale mažoretke za koje nijesam moga sa ulice, radeći reportažu da procijenim odakle su.Dubravka Jovanović

  2. Koja alisaaa??? Dezinformacija!!! Ovo su bile seniorke i kadeti mazoretki Festa i najmladje clanice mazoretki Mala Sirena!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].