Bokeljska mornarica 809 mora biti zaštićena nematerijalna baština CG

1
Sa akademije

Sa akademije

Drevnu Bokeljsku mornaricu kojoj je u nazivu dodata godina osnivanja 809. treba zaštititi kao kulturnu i nematerijalnu baštinu Crne Gore, što su inicirali njeni predstavnici, kazao je povodom Dana mornarice Nikola Ciko, predsjednik Upravnog odbora ove najstarije bratovštine mornara u svijetu.

Usvojen je i novi Statut koji je usklađen sa Nacrtom zakona o nevladinim organizacijama, rekao je Ciko, a posebna aktivnost u proteklom periodu bila je izdavačka.

Iz štampe je izašao “Zbornik sa Međunarodnog naučnog skupa Dvanaest vjekova Bokeljske mornarice” i knjiga “Katedrala Svetog Tripuna u Kotoru”.

Ciko je najavio i monografiju “12. vjekova Bokeljske mornarice 809”, koja će izaći iz  štampe ove jeseni.

Na akademiji posvećenoj Danu mornarice govorio je njen admiral dr Miloš Milošević i mr Jovan Martinović promovišući Zbornik, a knjigu “Katedrala Svetog Tripuna u Kotoru” predstavile su prof. dr Milka Čanak – Medić i mr Zorica Čubrović.

Vanjska fešta uz ceremonijal i tradicionalno kolo odžana je u nedjelju 26. juna u Kotoru.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].