Damjanović: Bečić i Joanikije ozvaničili koaliciju

0
Aleksandar Damjanović

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i administrator Srpske pravoslavne crkve Joanikije Mićović su juče u Beranama ozvaničili koaliciju, kazao je predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.

“Nevjerovatno je da u uskršnjem govoru umjesto da govori o praštanju i ljubavi Joanikije govori o doprinosu koji je Bečić dao uvećanju imovinskog kartona  SPC i sversdno mu se zahvaljuje”, navodi Damjanović.

Kako je dodao, administrator SPC je takođe kazao da će Bečić učinjeti još mnogo toga.

“Pretpostavljam da je mislio na još neku štetu Crnoj Gori i Crnogorcima. Svrstavanjem  na stranu Demokrata i radom protiv DF-a Joanikije rizikuje podršku Sabora SPC za izbor na mjesto Mitropolita jer mu zvanični Beograd koji ima uticaj na crkvenu politiku to neće oprostiti”, kaže Damjanović.

Prema njegovim riječima, evidentno je da se Joanikije posle nikšićkih izbora a pred hercegnovske stavlja na stranu Demokrata i vjernicima ove crkve daje doznanja za koga treba da glasaju.

“Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sbližavajući se sa Joanikijem želi da za sebe pridobije podršku SPC i zasluge za otimanje crnogorskih svetinja i prenos vlasništva drugoj državi što je jedna od najvećih izdaja nakon one iz  1918. godine. Lider Demokrata Bečič ne birajući način i sredstva prvenstveno ne plašeći se Boga i njegovog suda je spreman na sve samo da sačuva udobnu fotelju  i beneficije koje mu ona donosi. Ono što sam u javnim nastupima tvrdio to se ispostavilo da je Joanikiju birački spisak i bavljenje politikom bliže od Svetog pisma i Jevandjelja”, zaključuje Damjanović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].