Damama srećan Dan bubrega

30

Zonjo

Zonjo – The books of knjige

U osmomartovskoj čestitki damama popularni Zonjo iz The books of knjige je za Skala radio poručio da priznaje da ne  baštini 8. mart kao praznik žena, jer mi muškarci, kako je kazao, tokom godine podosta puta ispadnemo vrhunska prasad, tako da je banalno pokušavati ženama se odužiti sa par cvjetova ili nekom keramičkom vazom za jedan dan.

Popularni Zonjo nadalje podsjeća da je danas uz 8. mart i svjetski dan bubrega, pa ženama čestita zapravo taj dan, jer stvarno trebaju i bubrezi i džigerica za sve one gluposti, nervoze i frustracije koje muškarci skrive tokom godine.

“Drage dame srećen vam dan bubrega”, poručuje Zonjo iz The books of  knjige.

* * *

Ljilja Radunović sa mališanima

Ljilja Radunović sa mališanima

U vrtićima Javne predškolske ustanove “Radost” danas je svečano i sa puno radosti mališani čestitaju mamama, bakama, tetama njihov dan.

Ljilja Radunović, vaspitačica u vrtiću u Škaljarima za Skala radio kaže da su najmlađi uzbuđeni i iskrenom i čistom emocijom pokazaće na svojim priredbama što su naučili.

Oni stihovima i pjesmom čestitaju 8. mart.

Za Skalu Miloš Vukašinović i Anja Maroš odrecitovali su stihove posvećene mamama za ovaj praznik.

30 KOMENTARI

 1. Marko-alijas koram iliti đon od šljatine,počeo si sa bradatim obrijanim četniima-preskačući glavno-HUMCA i po sistemu spojenih”teća” ti meni priši mitropolita i mitropoliju?! Barvo Marko,ali da sam na tvom mjestu ja bih na ovoj istom Portalu napisao to što se ja žalim-venem-ginem za vjerom prađedovskom!Ovako sve je u domnu podmetanja-lažavina čime oćete silom na sramato da pokrijete -HUMCA koji pogibe za,kako reče-našu domovinu”-ali ne prevali preko njuške kako se zove ta domovina-valda nije ona što su prema njoj uperene puškarnice sa palaca kapetnaskih-uključujući palac HUMČEV u zavičaju pod brdom HUM?! Ali da ne gubimo vrijeme,ja sam 26.februara 2012 godine dao komentar u Pobjedu u 10:34.Tema je bila:”Episkopski savjet SPC: registracija SPC nije propisana zakonom”.
  Ukupno je bilo 7.komentara-moj je bio poslednji!

  Tačno je ,da sam pomalo posprdno ,u okviru kodeksa ove novine,odnio ne samo preme EPISKOPSKOM SAVJETU nego i prema MINISTRU I MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA CG!Sprdnja se odnosila na neznanje obije strane kada se priča o Zakonu i registraciji vjerskih zajednica! Treba znati da je u CG na snazi Zakon iz 1977 godine-zakon države koja ne postiji i nikada nije i postajala-niti bila međunarodni subjekt-i članica UN!Bila je članica federacija SFRJ- iliti federalna jednica! Odakle takav zakon u opticaju i po kojim normativima/zakonima i Ustava?/ Dalje sam kazao da je član 11.Zakona o sprovođenju Ustava Crne Gore/”Službeni list CG,broj 1/2007/-samostalne i međunarodne priznate države i članice UN jasan i nedvosmislen-i u tom članu piše:”Do donošenja odgovarajućih propisa Cren Gore,shodno će se primjenjivati propisi Državne zajednice SRBIJA I CRNA GORA,ako nijesu u suprotnosti sa pravnim poretkom i interesima Crne Gore”.Zar nije sve jasno?No ja od tebe očekujem integralni moj tekst u svemu prema onome što gore dosta nevješto pokušavaš da promičeš kroz vaše promidžbene programe krijući sopstve “pipke”-ljubavi prema meni i inima?!

  Makica,ali misliš da je naivnost-vrlina-istina mana-mržnja vrlina i tako u krug maskirajući izlive ljubavi kroz nebuloze-idiotizam HUMCA-i pritome ni slova o najvažnijem “…Ne volim-mrzim one iz Srbije što su šljegli u Boku”?!! Ovo je nebitno-a lžavine u funkciju predhodnog da se ja žalim Amfilohiju.Jadan bio tvoja guba je jača od svake gube-koja će te na ultimu izjesti kao masnu krpu! Ipak,nije razlog da ne dobijen,od tebe istinito moje pisanje ovom mitropoliti-koji niuje u crnu goru četvrt vijeka nego onolikomkoliko ste i vi na vlast-izbroji pa ćeš znati!!

  Toliko o mojoj hipokriziji i tvojoj novoj viziji-pardon vašoj o dogovoru Bokelja i Srba o daljnoj sudbini Boke Kotorske-možda izvan države Crne Gore?!! Možda možda-pa i u jalovice tele moja teladi-sa perspektivom da jenoga dana postanete i vi JUNCI ZLA GOVEDA DOVIJEKA JUNAD!!! Ćao Maki srce od koprive!!

 2. Marko obraza od korama,umrijećeš sa tom željom da vidiš u kućama Drnjaka kokarde i obrijane četnike!Možda bi ti odgovaralo da poslije te “utopije” izađeš na viđelo sa svojim “slikama” tvoje porodice?! Ne branim ti ja-no onako usput-varaš se-nisu sa ove strane pavijani-negao na tu stranu odakle ti kefćeš-onako “istinitio kao po onoj temi da su ovi”odozgor”-po tebi dogoni devastirali kulturno nasleđe Boke.Ja ti napisah-ponudih da te bez uzice provedem kroz Prčanj-da vidiš ko nam to radi! Nažalost ti se koramu ne oglasi nego tek sada i to blejajući-i umiruću u “sevdahu”JUNCA HUMCA:”Brat je mio koje vjere bio samo da nije Srbin-Pravoslavac”?! Batali te se tih “seansi”-mnogo se izvinjavam-mnogo ste zakasinili-zar ne koramu ??

  • Jole, govorimo o tebi. Pusti familiju.
   Sto cinis na sajtu Mitropolije?
   Predstavio si se ko komesar za moral, a toboze “okrpis” i vlast i opoziciju podjednako, a onda odes kod Amfilohija, moralnu gromadu, da se zalis na Crnogorce.
   Na pravo mjesto si otisao, nema sta. Tvoj Mitropolit nam evo ima cetvrt vijeka daje lekcije o hriscanskim vrijednostima. Mogli smo od njega naucit da je recimo rat u ime srpstva opravdan i pozeljan, da je Arkan uzor pravoslavca, da su Crnogorci nakot i Djilasova kopilad, … Nemam vise vremena da nabrajam, a mislim da ti je sve ovo poznato.
   Obozavanje Mitropolita ne mora biti problem pod uslovom da nema hipokrizije.

 3. Sto je ovo Jole. Ti se na Analitici predstavi ko tolerantan Srbin, iako je ovo oksimoron.
  Ovi sto te malo bolje poznaju su te lijepo portretisali. Cetnik skinuo kokardo i obrijao se?

 4. Bruntula li bruntula…Jole Dripnjak,
  Ma kako ga zena trpi nije mi jasno ovako “pametnoga” sa QI <60
  DNK jos nije uradio a iz 1942g je ..iz straha…? No sto!!!
  Produzi Jole poznata “sisanje” do 1990 od muke jer nema odgovora na istinu sta Bjeladin pise.
  BOLI GA ISTINA, jer zna u dubini duse, da svaku rijec sto napisa, je od muke zbog promasenog zivota i propustenih sansi.
  Dobro to mu i oprastam jer nije htio gore da "sluzi' gorega do kraja 1991.a dotada Jolee koga si”slozio”?
  Penzioner potpuno izludje od brzine i strasti da se “dokaze” pod stare dane.
  Polako, ne trci pred rudu, da te srce ne okine, pa ja da budem kriv za jos jednoga ……jedno po jedno…..
  Prvo dje nadje brdo "HUN" I Hunsku drzavu?
  Ne znas ni da citas od obijesti. Ja rekoh HUM-ac
  Niko tvoje "poreklo" nije povezivao sa Njegosevim(Raicevici) umisljeni zbiru.
  Daleko su oni od tebe, i od tvojih sa Moravu 'ladnu.
  Istinu o tebi rece pored tvojih bivsih kolega iz vojnog i onaj monteniger kad rece da si "ubio kusinom kokosu" hehehehe
  To ti je najveci dogadjaj u zivotu, jer te nisu uhvatili na djelo.
  Niko sa Prcanja nije nosioc spomenice osim Don Nika Lukovica, te ne vrijedjaj one koji su to bili, i kasnije se naselili privremeno na Prcanj.
  (Dvojica brace Zivkovic sa Markovog vrta, ali oni su Ceklici i obadvojica su ostala da zive u BG do smrti).
  Od njih si ti Jope Driipnjak i svi tvoji d a l e k o, d a l e k o.
  I ne lazi, da je iko od tvoje blize svojte bio na Golom otoku (mozda kasnije kad su slali samo kriminalce)jer nikad ne bi ni radio u vojni odsjek, to je bar svakome jasno.
  Volis da izmisljas I da se dicis tudjim djelima, jer tvojih za pamcenje nemas (osim ono gore sa kokoskom kukurikuuuuuuu… cera me Jole Dripnjak) jer ovo kruzi Prcanjom
  -Jole Dripnjak se tokom prve bracne noci hvalise pred nevjestom:
  E,da sam samo 5 centi visi,bio bi ka' Njegos.
  A da su mi brci samo za 5 centi duzi,bio bi' ka' Vuk Mandusic…..
  Slusa njega nevjesta pa ce prezrivo:
  E moj Jole,a da ti je ona rabota kraca za samo
  5 centi bio bi ka' Kosovka djevojka.
  Blazen Isus i Marija

 5. Ne postoji brdo Hum-nego željezničko čvorište na bivšoj pruzi Sarajevo-Nikšić-Dubrovnik-Zelenika!HUMAC-igrom slulačaja postade “slučajno” tvoje ime-a mjesto rođenja Maksa Luburića!Da si njihov-“slučajno” lanu “da znaš ne volim one iz Srbije što su šljegli u Boku”?! Kako ti je đede šljegao sa toga brda HUM kojim prevozom-iz te “civilizacije”! “Neznaš” -nisi nikad”čuo” za Hunsku državu ili Trvuniju itd?! Moje porijeklo od Raičevića-đede katolik-nije ga htio Ban Jelačić i tako dalje-laž do laži kao ono Dragan Jovanović prcanjom i ovo najnovije nalik je na tebe i “tvoju istinu”,zar ne mezo Maksimalan-koji je rođen 1967 -a oni što su ga 10 godina kasnije?! Moje “šišali” fašisti kao nosioce spomenice 1941godine-1944 tvoja pusta želja!E moj BLEJADNI mezo luburiću i onaj vaš 9.oktobar 1942 i one tri prsta donda ti anta !Putuj igumane i ne brini za manastir!Tvoji razgovori sa ovima koje si imenovao-je u rangu fantazije-kao ona priča sa Don Branko Sbutegom koji ne reče ništa o meni-ali ti reče o prčanjanima sličim meni?! Je si li tako rekao?Pitaj mamu ili babu je su li ih šišali komunisti u periodu do 1990 godine-ili prepravljali-popravljali oštećene “frizure” pa si u 45 godini”slučajno” zamrizio komuniste i opet “slučajno zavolio Maksove maksimale one koji uradiše više posla u 1942 nego osmanlije za 5 vjekova?! Mlad si-pa kad pišeš ne loči-kada ločeš ne piši i ne čitaj! Jedini ti je spas izađi sa pravim imenom-ako ti basta pa laj do mile volje i ponovi sve ovo što si dosada blejao”hercegovče” sa brda huma-rođen prije više od “200” godina u Kotorru?!Jesam li ja dobro ukabulio?

 6. Bruntula li bruntula…Jole Dripnjak …hehehehe
  Izgubio kompas ovaj vojni dezerter.. A milo mi je sto napada ovog montenigera ka; i mene. U tome je velicina demokrate 4S+mama 2.
  Ne daje mogucnost da je monteniger pazljivo citao(bez mrznje) sve sto je Bjeladin napisao i da se u potpunosti slaze sa njim.
  Ko voli onu sto pljuje svoju zemlju, samo zato sto se udala za Muljanina.
  Zar nije Istina za puskarnice? Kako je mogla doci “civilizacija” iz brda?
  Vec objasnio da bi bilo Srba onda 97% u CG da je Kotor usao u popis..
  Vidim da “jopet” se sluzis komunistickim istragama, pa spominjes selo
  “HUMCA-općina Ljubuški”.
  Lijepo rekoh da su moji stigli iz Hercegovine (brda HUM) a za to selo nikad cuo a krivo mi je sto nisam odatle, pa da se zbir smirio.
  Merdo Merdoviću alias Jole Drinjaku sto se “silis” a dade zenin telefon Boroti!
  U tvojoj porodici kazes nisu nosili kokarde.
  E vala ne govoris istinu i to svi na Prcanju i Njegusima znaju.
  Pa i da lazu, dosta je sto ste nosili petokraku od 1944.zato nisi ni prosao provjere 1990.g.
  Nego ne odgovori nam nista na ono o DNKa? Ti to prvi pomenu?
  Ko treba da ga kontrolise? Ja rodjen 1967 ili ti 1942?
  “Okupatori Boke 1941-1942 su imali svakakve običaje, ti sam napisa?
  Nego dobro je poznato tvoje ponašanje i odnos prema sramnom ratu i napadu na Konavle i Dubrovnik. Htio si medjalju Obilica da dobijes!!!
  Pa kad je propao pokusaj osvajanja Dubrovnika, pa Hrvatska dobila drzavnost cak i onda ste se nadali “pobjedi”.
  E’ tek posle Dejtona ti je sinulo da pocnes da sagledavas pogubne posledice tvog naroda i onda si poceo na portale da se vadis kao i svi preletaci.
  Danas imamo “cinjenicu” da NIKO nije ucestvovao u tim pljackasnim poduhvatima.Nestali od sramote.
  Prodavali ste parfeme sa Cilipa i to vam je bilo najvece dostignuce tih pohoda.
  E nisu nazalost svi tamo đe im je mjesto!! bar da jesu ne bih ovo ni pisa’.
  1.novembra 1991 godine na SO Kotor si dobio otkaz jer te nisu stavili sa SEFA i to je jedina istina.
  Pitao sam Zeljka Popovica o tebi>jasno mi je rekao.
  Mali je jadan Kotor.I onaj Ceklic Jovanovic sto je s’tobom radio je o tebi prica,
  ali je i on preletio, te postadoste svi ukljucujuci i Popovica veliki crnogorci.
  Kad bi dobio tu tvoju svesku sto si pisa dokaze, sve bih mogao da dokumentujem a ovako moram:.
  Blažen Isus i Marija!

 7. “Seljaninu”,predpostavljam da nedovoljno čitaš sa razumijevanjem-pa se sa tim godinama ne snaodiš baš najbolje! Da ti ponovim poslije rata ,1941-1945,dakle u slobodi koju su nam donijeli komunisti i drugi antifašisti,počelo je “šišanje” koje je trajalo sve do 90.godina pasnoga vijeka!Znači preko DNK predaka- može ti se lako i nedvosmisleno stići do željenih naslednih gena/prevari se pa reče da si rođen 1967-ne reče kada su ti drugi rođeni i jesi li potega na ujčevinu?/! U velikoj nervozi-ti pobrka “dobrovoljno” šišanje tvojih predaka za 4- a ne za 2 godine okupacije i fašističkog “šišanja”!!Dakle,ja pričam o “šišanju” koje su izvodili Komunistički “frizeri”-tačnije vršili su popravku”frizura” oštećenih od nekvalifikovnih “berbera” okupatora/Italijana i Njemaca/!No,ja prihvatam tvoj predlog da ti ne treba vršiti provjeru DNK,jer ti si to iskreno priznao čiji gen nosiš-do duše nesvjesno pod uticajem mržnje?! Priznat ćeš,da u mržnji čeljade može,ne daj Isus i Marija,dići ruku na sebe-pored toga što ja mislim da ti /ne/postojiš kao laspar ljudskog živog bića?!!!

 8. “Zemljače”-zemljo vremena sopstvenih zabludakoja ste pojeli vi magarci ,hvala ti što si konačno shvatio svoje mjesto i ulogu u rsvjetljavanju svojih životinjskih nagona-pa si se počeo prestavljati velikim slovima!Drugo,Ja niđe i nikad ne rekoh da si ustaša-ti sa ponos i to sa velikim uzvišenim slovima reča da si! I ovo ti je jedna u nizu laži koje siješ na ovom Portalu pokrivajući-maskirajući tvoje isprđene ideje!Moram ti reći da sam zadovoljan kako si nasio-nasadio se na moju provokaciju o tvom dondu antu-pa oćeš da dotumačiš što si mislio i zašto se on krstio sa tri prsta!Hvala ti od srca!

  HUMAC,seljaninu sela HUMAC-bunjišta historije ideologije tvoje i tvojih predaka,ja sam pri rođenju u Prčanju 1942 godine bio porodično opredijeljen biti i ostati protiv svih onih koji su zarad svoje/ne/vjere bili kadri pod zaštitom fašista-okupatora KAMOM i NOŽEM-MACOM i KRAMPOM “UREĐIVATI” druge vjere-nacije-po sistemu istrebljenja i nestanka svih onih koji nisu bili njihove vjere!!Poznato je moje ponašanje i odnos prma sramnom ratu na Konavle i Dubrovnik/mnogo sam o tome napisao na Portalima u Crnoj Gori u pasanome vfemenu/!! Seljaninu sela HUMAC,ne zaboravi na sramna imena-generala-bojnika iz Naroda Srpskoga i Hrvatskoga-izvršioci ideja franja-alije-slobodna “slobode”koji su svoju”ljubav”ispoljavali diljem BiH,Hrvatske i zato su danas tamo đe im je mjesto!!Odnos prema njima i njihovim idejama-svinjarijama,Ja sam odavno iskazao-1.novembra 1991 godine na SO Kotor/evo ti prilika da dokumentuješ moje drugačije ponašanje-koje očekujem sa ushićenjem!/!! A ti “seljaninu”?? Đe si ti u svemu ovome-ne čuh do danas? “Seljaninu” ti si tvoju “ljubav” prema drugoj vjeri iskazao svojim “domoljubivim” ljubavnim “esejićima”-pod špic nametom “tvoga” sela-od onih historijskih riječi:”pravo da ti kažem,ne volim ove iz Srbije ,što su u Boku šljegli?!”Nažalost sve ti je to bilo začinjeno-zloupotrebljeno molitvom Blažen Isus i Marija!Osjećaš li stid i sram poslije izliva”ljubavi” pomazane molitvom Blažen Isusu i Marija???Ipak je dobro za tebe”kršćanina” koji poslije načinjenih-začinjenih nedjela od strane tvog prljavoga jezika-smogneš snage i za molitvu Isusu i Mariji-priznajući grijehe i moleći se za oprost! Nije ti prvi put da su ti u raskoraku idje-strah od boga-pomazanje molitvom?! Nastavi sa molitvom-nećeš li “istrijebiti” mržnju i svoje “napaćene duše”?!

 9. monteniger,nešto nisam zapamtio da si se ježio-jeza podigla na ono:
  -“pravo da ti kažem ne volim one iz Srbije što su šljegli u Boku”?
  -svi znamo zašto su puškarnice na kapetanskim palacima okrenute prema brdima ,a ne prema moru-civilizaciji”?!
  -Popis u Knjaževini Nikole Petrovića SRBA je bilo po popisu 1905 95%…hvala bogu, u popisu nismo bili mi kotorani”?

  Ako su ove divne riječi-poruke “građanina” sela HUMCA-općina Ljubuški ,kotorska baština svih njenih građana-onda je to ne Kotor-nego Tunguzija sa dogonom Austro Ugarske okupatorske carevine,zar ne “ljepožavaleći merdo merdoviću! I za kraj-da sam na tvom mjestu-nebih te zvao na ribanje no bih te našao-kao ti mene-znaš kako izgledam-neznaš što i koliko mogu!Izvoli-stisni petlju-ne krijem se iz slušalica kao tvoji preci iz “škura”!

  Na tvoju žalost i nesreću ,nikad niko u mojoj porodici nije nosio kokarde i druga znamenja slugu okupatora! Dakle ,džabe ti upinjanje u dokazivanju nečega što je na nivo tvog čojstva! Ne sporim da si potomak idiota-nasilnika slugu okupatora-jer tvoje ježenje to potvrđuje! Ne iz straha,nego zbog principa neću se ganjati po pontama sa mulinima potomaka vrednosti bliznica-dok se ne prestaviš pravim imenom i adresom kao ja na ovom Portalu!Ali,to ne očekujem-jer bi time sebi uskrati kukavičko ponašanje!Prozovi se pa se vidimo! U protivnom lezi u fosi svojih predaka-staništu tvojih potomaka!

 10. Poznato nam je, poznato, sto su sve komunjare radile “svom” narodu, ne samo posle, nego i za vrijeme II rata…spomenuh ja “lijeva skretanja” ali prcanjot “poreklom 1/2” sa Njegusa nije cuo nikada za to nacuo.
  “Okupatori Boke 1941-1945 “(Talijani i “ustase”) su imali svakakve običaje za vrijeme rata.
  Ako sam dobro razumio prcanjot ima skoro 70ljeta.
  Kad pljujes, penzioneru provjeri “pamet”, da ne pljujes povise sebe, jer na tebe pada…
  Na srecu nemas bas veliki QI. pa sve to sto bljujes po nepoznatim ucesnicima portala stalno po tebi pada.
  Glede toga naarvoucenije:
  2012 danas – 70god tvog zivota=1942 godina i druga fasisticka ofanziva.
  Njegusi i Boka su vec dvije godine pod “okupatorom” pa ispade da su bas tada
  “sisali ovce” sto za najlonke i cokoladu, a sto “silom” za talijanske lire.
  Bjeladin je rodjen 1967.g. te papala maca naum vojnog zbira.
  Okotila su se dobro zboris kopilad komunizma ratnih godina,
  Dosta se pomijesalo krvi tih godina sa/pod “okupatorom”!!!
  E sad je pravo pitanje ko bi trebao da provjerava DNK molicu “lepo”?
  Bjeladin ili Jole Dripnjak?

 11. Boga mi, lijepo li je onaj prcanjot objasnio 3 prsta “donda” Pavelica, ali nam nije odgovorio na pitanje zasto je to Bjeladin konstatovao?
  Nije penzioner shvatio zasto je to Bjeladin napisao.
  Zasto se prcanjot danas dici sa 3 prsta,ako takvo ima misljenje za taj “pozdrav”?
  4Ssesovci Vuk i Seselj su tek prije desetak godina preuzeli taj “pozdrav” od “dunda” Anta kad su zavili u crno cio Balkan a anjvise “svoj”narod.
  Sad hoce nas kotorane, a i crnogorce na isti nacin ka’ sta je htio “dundo”.
  1/3 pa 1/3 pa 1/3 i ……..ostadose njih 1/10 preletaca.
  Ja rekoh za “dunda” da je dobio sto je zasluzio(metak u izbjeglistvo) pa se nadam da ce i sledbenike ovih novih triprstasa zadesiti ista sudbina/
  Blažen Isus i Marija! je lijep uzvik i izgovara se kad nekome zazelis neko dobro i kad vidis da se neko dobro ucinje.
  Eto to smeta ne/ostrascenom “4Sovcu”+ 2 mama slova, jer vidi u tome da ima vjerujucih ljudi koji vjeruju u Boga a ne u 3 prsta i 4S+2 , vec vide svoju katolicku crkvu a i vjerujuci pravoslavci svoju, gdje idu da se moli za boljitak izmedju ostalog i Kotora.
  Amin!!!
  Na bunjištu istorije ostade Velikosrpstvo jer je protivprirodna tvorevina.
  Humac i ne zna niti zeli da zna gdje je to “Kosovo”, gdje prcanjot nije krocio,
  ali mu je usadjeno jos k’o bebi da je to “njihovo”….a ima ih tamo ka’ sto je po njegovoj statistici bilo Srba u CG 1948.
  Toliko o bubrezima.

 12. HUMAC,komunjare su imale običaj poslije rata da su šišali nožicama za šišanje ovaca,one đevojke koje su “sarađivale” za fašistima/Italijanima i Njemcima/! Bilo je žena-rodilja koje su bile zavedene kao i tvoja rodilja-pa su nju komunisti-komunjare “šišali”na pravi način sa pravim alatom-đe su se poslije okotila kopilad komunizma!!! Ako meni ne vjeruješ-traži svoj DNK a ja ću ti dati -uputiti na onaj DNK -radi usporedbe-koji te “falš” sačini-začini?!!!

 13. Bjeladin H U M A C za svoga donda dr.anta pavelića reče da se krstio sa tri prsta?! Znate li čitaoci odakle ovaj njegov “nasad” potiče? Pa dondo mu se krstio sa tri prsta da bi svoje ideje i ideologiju “tri prsta” prestavio kao ciljeve ustaške NDH tvorevine:”Trećinu Srba pokatoličiti-trećinu Srba “humanitarno” preseliti/to oće i onaj Bokelj i HUMAC i ini-trećinu Srba likvidirati-poklati,kao što su uradili u Jasenovcu-Staroj Gradiški i drugim konc.logorima od 1941-1945 godine na teritoriji Hrvatske-Bosne i Hercegovine! HUMAC,za razliku od tebe,ja se još i služim sa 30 slova ,uključujući,i slovo”S” -a u govoru imam i imao sam i još dva slova-koji su davno rođeni u govoru moje majke-dakle majčin govor-maternji jezik!Ne zaboravi da 4 S nisu srpstvo-no vizantijstvo!Toliko o slovima-moj HUMAC -tebi su,posebno,slovo veliko i malo”U-u” -puste želje predaka koji se utopiše u istorijsku merdu-evo više od 60.godina! Zato prestani sa tim “pokličom” “Blažen Isus i Marija”-kojim se služio i tvoj ideolog-dondo ante-maks i ini prepo kame u rešavanju “enigme” trećinu poklati!Puste želje završiše ti đe i tvoji “ideolozi”-na bunjištu u fosama istorije!! Mezo luburiću :”kasno HUMAC na Kosovo stiže”-kasno stiže kukala mu majka!!!!!

 14. Bravo monteniger. Dade ovom prcanjotu i staroj komunjari cin generalisima pa si ga uvrijedio jer on ima samo cin kaplara(umislio) stoga te obrlja ka sve nas sto pisemo istinu i samo istinu koja njemu smeta.
  Zamislite ljudi Jole Dripnjak nekome kaze komunisticka bioloska kopilad.
  Gledao prcanjot u “Ogledalo gradjanina POKORNOG” hehehehe
  Prcanot je popizdija.
  Prije mi je zborio da sam”USTASA” a sad kaze da sam cedo KOMUNIZMA. Cudno? U pamet mu je jos petokraka,i partiska knjizica iako su ga iscerali iz vojnog odsjeka kad je trebalo samo one od povjerenja imati za medalje.
  Vidim da ga boli istina te spominje one puskarnice prema brdima a mrznja mu iz ociju viri. Zamalo mu se juce ne javih ali odustadoh u zadnji cas.
  E bas me nasmija : ja pitah Damira sto Jolu cestita praznik, a on konstatuje “ovo je dan kad se cestita svakoj zeni” Hehehehehe
  Blazen Isus i Marija.
  Sad mi je jasno da se radi o “dami” koja voli pozadinu.
  Sve nas je prevario.
  Svaka cast “JELO”
  Vidis Damira da se ne radi o pozadini nego o ……. 4 ista slova.
  To mu je ono iz srca 4xS(SSSS) sto mu drzi toplotu organizma pored komunizma.

 15. monteniger-dobro je da ti ime počinje sa malim slovom “m”-bolje i to no da si ono što misliš da si! Nisi čovjek to je sigurno!Nisi kotoranin od poštenja-učenja-vaspitanja! Nije si koza-ovca-krava-ali jesi onagar u taurusovoj čapri! Jer kako nešto dešifrovat-a ne postoji-ne diše-nezna-neće da ga zovu pravim imenom-pa da se na ovom portalu po imenu kaže i onda da priča i kritikuje!Ništa od toga-kakva jeđa takva međa!Pokušaj ovo što ti predlažem,pa da vidiš kako ja onda iskazujem svoju “silu-bijes” na one koji su,prije svega, ljudi-časni-pošteni-isreni-vaspitani!!Ja znam-da je gladnome uvijek misao na jelo-bogatome na tuđe-poštenome do sbe i svojih-a vama /ne/vaspitani koje koautori ne naučiše da u kontaktu sa narodom treba predhodno da se prestave-a ne kao ti i ini ispod žita sijati mržnju-netrpeljivost i sve to mjereći ko je koje vjrere-nacije i tako dalje i tome slično!Iskren da budem ličite mi na one čije ideje promičete!Na vašu žalost i vaših mentora vama je vrijeme davno ismaklo-oteklo!Nema vam spasa umrijećete u mržnji pema drugima-a drugi kojima upućujete mržnju ostaju da pričaju o vama taurusima-onagarima-ovisama i sličnim životinjskim vrstama-koje opstaju samo u vašim staništima-torovima i torinama! Za kraj,nije vam Jole kriv što ste komunistička biološka kopilad,po kome,krijući se ispod tuđih imena-vabova,danas pljujete!

  • Jovane Zrinjski – Brrrr kada covjek cita vase poruke mora ga jeza podici. Eto zamisljam na onu vasu trokutastu glavusinu kako bi stojala Kokarda .Pa jos one dvije bijele kokoske e miline od cojka.
   Nego ne sijem ja mrznju vec ukazujem na vas i vama slicne netransformisane komunisticke prekonocne (tvor)evine. Kotor je bastina svih gradjana koji zive u njemu . Kulturna zaostavstina pripada svima i svi treba da doprinesu tome. U tom pravcu treba graditi odnose. Ne okle je ko dosao i koliko je kome familija u Kotor. Nego vidimo se prekosutra na kafu pa cu ti se ja predstaviti .E nemoj onda bjezati i reci nisi znao ….a svaki dan sam na pontu od Radulovica na ribanje…..

 16. Evo vidim da svi napadate generalisimusa sa Prcanja.Pazite se Jole je I prije bio cuven po okrutosti.Jos se prepricava po Mulu I Prcanju kako je udavio jednog kokota (budio ga rano ujutro) mucki za sacekavsi iza coska I udavivsi ga sa kusin-om.Naznam kako mogu dozvoliti da covjek toliko brlja,blati (jednostavno receno – sere)preko javnog portal.To daje pravu sliku ne samo kotora.Neistomisljenici se trebaju na neki nacin primiriti – milom ili silom, kao sto je slucaj sa onom novinarkom Vijesti koju su (takodjer iza coska) sacekali I isprebijali.Bogami, I nama su korjeni iz Tunguzije.Nego reko mi jedan covjek kako je oni telefon sto je ostavio na portal za neistomisljenike od njegove zene.Tako se ona samo javlja a on iz sobe pita ko je i ako je neki muski nepoznati onda nije kuci.e sto se napravi od onakvog cojka

 17. Damira-ne ko o čemu -nego ko što :Jole o “kopiladi-pozdinskoj đeci KOMUNIZMA-poput tebe,Borete-H U M C A vođe neopokreta za preporod IDEJA “vašega” Maksa!Ćao i uživaj-ne zaboravi da si-da ste ono što mislite da niste-nažalost ono što brčkate-brljate-blejite na ovom POŠTENOM PORTALU,liši VAS,na vašu nesreću-žalost SAMO pišete o VAMA!!!Damira počinje ti proljeće-priroda se budi-cvijeće svjeta-trava raste-izađi iz te proklete gazdine smrdljive blizbice -vlasnika tvoje tabule raze,pa se nadiši svježeg vazduha-dako ti se probudi konačno oklop i sva ta mizeriji u moždanima?!!

 18. Mali i zakšnjeli Vjekoslave Luburiću-alijas Bjeladin H U M A C,ovo je dan kada se čestita svakoj Ženi Čovjeku praznik-a ne da ti “ljubitelju” krvca Paroslavlja-preko “necivilizovanih” brda-vlaha-puškarnica-onih što šljegoše iz Srbije u Boku širiš i požižeš mržnju-jado jadni!! Ne zaboravi da mržnja razdire onoga ko sije mržnju,a ne onoga kome je upućuješ!!! Vrlo sam blizu tvom staništa-pitanje sata je kada će mo se uživo sresti i popričati i proširiti tvoju “kivičnu” prijavu protiv mene-pred Državnim osnovnim tužiocem u Kotoru!

  • @ Bjeladin Humac. To je spija veliki. Komunjara stara. Pa cu mu cestitat i 1 maj i dan zena i 29. novembar i dan smrti Soke i Mosa Pijade i Pepce i Kardelja. Sve a ponajvise tu pionirsku maramu sto je jos uvek nosi jer nije prerastao taj nivo.

 19. Damire-Damira,hvala ti što dobih opkladu?! Niko mi nije vjerovao da nije Eva pojela jabuku nego Adam!Znaš li zašto? Da je Eva pojela jabuku ti i ini ne biste postojali kao takvi,no bi ste bili ljudi iliti muško?! Ali pošto je jabuku pojeo Adam,to je očigledno,počeli ste se vi ,prije ikoga rađati, kao pozadinski radnici”-čimbenici u narodu nazvani sa 4 velika slova koja pripadaju samo “ilegalcima”!!! Dakle da zaključim ,hvala ti na “čestitki”moj bezimeni i bez obraza-koji ti mijenja bliznicu kada nije u funkciji za primanje “čestitki”i mimo ovoga ne/tvoga/dana-“časni i pošteni”-kao vrata od Šuranja- anonimusu!

  • Ko o cemu Jole o pozadini. Ne moze bez bliznice taj gad stari. Jesi li lijepo sa garofulima okitio sebe i tvoje doma komunjaro stara. Lukav si ti i tvoja Klara Cetkin. Ela samo da ti je Pepca Kardelj bila tvoja miljenica i Jovanka pa ste se veselili kano misi u konobu.Pokrij se bruko. Ima pravo gosp[odin Boreta sto te brlja i svaka mu cast.

 20. Svi danas s garofulima, večere, svijeće, poarfemi, ručkovi kolektivni itd a Skala svaka vam čast originalno nema što. I istinito na žalost.
  Lijepo je i što sete dali one zaista najiskrenije, našu đecu. Hvala dobra , Skala radio i ako vaše ženske slave sretno im bilo ako ne slave isto tako Vašavjerna slušateljka Duška.

 21. Zonjo, VI ste jedan genije. Ja jesam žena, n znam i koliko dama ako svaki dan perem pjate. Zato mi je zdravlje najvažnije i bubrezi su numero uno! Hvala za najoriginalniju čestitku danas.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].