Marija Ćatović: DAIDO METAL Co, privatizacija za primjer

0
gradonačelnica sa gostima

Gradonačelnica  Kotora Marija Ćatović sa saradnicima primila je danas predstavnike Japanske asocijacije proizvođača auto-dijelova (Japan Auto Part Industries – JAPIA), predstavnike kompanije DAIDO METAL Co., Ltd. i menadžment kotorskog DAIDO METALA.

U razgovoru sa članovima japanske delegacije, gradonačelnica Ćatović je izrazila zadovoljstvo povodom dobrog poslovanja kotorskog DAIDO METALA, naglašavajući da je ova renomirana kompanija ulaskom u bivšu Industriju ležaja u Kotoru ostvarila jednu od najuspješnijih privatizacija u Crnoj Gori.

Ćatovićeva je najavila da će Opština Kotor u narednom periodu raditi na poboljšanju infrastrukture u Industrijskoj zoni.

Posebna pažnja biće posvećena izgradnji kvalitetne vodovodne mreže i putne infrastrukture, čime će biti poboljšani uslovi poslovanja kompanija u zoni.

Ukazujući na dosadašnju dobru saradnju Opštine i kompanije DAIDO METAL KOTOR, gradonačelnica je izrazila nadu da će opština Kotor uspostaviti prijateljske odnose sa nekim od gradova u Japanu.

Predsjednik kompanije DAIDO METAL Co., Ltd. Seigo Hanđi izrazio je zadovoljstvo posjetom predstavnika asocijacije JAPIA Kotoru.

On je istakao da je dobra saradnja sa Opštinom od posebnog značaja za razvoj firme DAIDO METAL KOTOR, te da postoje svi preduslovi da ta saradnja u narednom periodu  bude još sadržajnija.

Japan Auto Part Industries (JAPIA) osnovana je 1969. godine na temeljima prethodne organizacije, formirane 1938.

Proizvodnjom visokokvalitetnih auto-dijelova u kompanijama – članicama asocijacije, JAPIA pruža značajnu podršku automobilskoj industriji na globalnom nivou.

DAIDO METAL Co., Ltd je članica asocijacije JAPIA, u kojoj su brojne renomirane kompanije poput Fujitsu, Hitachi, Mitshubishi, Nisan, Shimizu, Toshiba, Toyota i dr.

razmjena poklona

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].