Da li će Kotoru nakon posjete premijera Lukšića biti bolje?

1
Premijer Lukšić i gradonačelnica Ćatovic

Premijer Igor Luksic

U okviru posjete bokeljskim opštinama, premijer Crne Gore Igor Lukšić danas je boravio u radnoj posjeti Kotoru.

On se  sastao sa privrednicima kotorske Opštine, a potom je o razvojnim planovima Kotora razgovarao sa gradonačelnicom Marijom Ćatović i njenim saradnicima.

Gradonačelnica je upoznala premijera sa problemima koji tište Kotor i ukazala na potrebu bolje saradnje sa ministarstvima koja bi morala biti mnogo efikasnija.

Kotor nije bizniz barijera, kako se često neargumentovano govori kada su u pitanju lokalne uprave za određene projekte, naglasila je Ćatovićeva.

Ono što je izgubljeno recesijom biće dinamizirano da bi se što prije povratilo, a tiče se projekata od važnosti za razvoj Kotora, kao što su izgradnja zaobilaznice koju je potrebno posmatrati u kontekstu zaštite grada od strane UNESCO-a.

Sljedeće aktivnosti su dalje unaprijeđenje sistema otpadnih voda, izgradnja sportske sale i lifta u brdu Sveti Ivan što bi valorizovalo turističke potencijale Kotora, kazao je Lukšić.

Na pitanje Skala radija što će Vlada uraditi da podspješi investitore za gradnju, u konkretnom slučaju hotela “Fjord” koji je danas ruševina, premijer je odgovori da se dosta vremena izgubilo na donošenju prostornog plana.

Vlada je nedavno usvojila Studiju o lokaciji nakon čega slijedi raspisivanje međunarodnog konkursa kako bi dobili idejno rješenje za izgradnju hotela u skladu sa ambijentom Kotora.

Ukoliko se investicija i dalje bude usporavala Vlada je kreirala zakonska rješenja u cilju pritiska na investitore da krenu u posao.

Što se moguće decentralizacije tiče, premijer je kazao da će sa Ministarstvom finansija razmotriti dosadašnja rješenja, ali i novima dati šansu kada su pitanju lokalne uprave, kroz porez na nekretnine, veće ustupanje poreza na dohodak, efikasnu, jeftiniju i racionalniju administraciju u opštinama.

Premijer je otvotrio raskrsnicu Kotor-Tivat-Budva, a potom posjetio fabriku “Daido metal” u industrijskoj zoni.

Sa radnog sastanka u Opštini
Otvaranje kružnog toka
Razgovor sa novinarima

1 KOMENTAR

  1. To je samo maska u korist opštinskih funksionera a za građane biće sve gore i gore. Prema korpi potrošača Kotor je najskuplji grad na svijetu.Više od polovine stanovništva u kotorskoj opštini se ne radi, nema nikakve privrede.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].