Čvršće veze Kotora i Rijeke

0

Nikola Banićević

Nikola Banićević

U okviru realizacije zajedničkog podizanja kapaciteta za povećanje transparentnosti u Opštini Kotor, predstavnici Centra za demokratsku tranziciju i Opštine Kotor ovih dana boravili su u Rijeci.

Bila je ovo prilika za razmjenu iskustava uz razgovore o daljoj saradnji na privrednom i kulturnom planu.

Predstavnike Opštine Kotor primio je zamjenik gradonačelnika Rijeke Željko Jovanović koji je ujedno i predstavnik Nacionalnog vijeća nacionalnog programa za suzbijanje korupcije.

Takođe je Kotoranima domaćim bila i NVO “Gong” iz Rijeke koja je partner CDTE-u, a bilo je susreta i sa ostalim predstavnicima nevladinog sektora takozvanog “Eko karavana”,  kazao je za Skala radio Nikola Banićević, savjetnik za pravne i administrativne poslove u Opštini Kotor.

Ova posjeta je značajna posebno sa aspekta razmjene iskustava u organizaciji lokalne uprave, budući da Rijeka ima najbolje uređenu gradsku upravu, ne samu u Hrvatskoj, već i šire i predstavlja jedan od najvažnijih faktora za pridružvanje Hrvatske Evropskoj uniji, kazao je Banićević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].