Crnogorske patriotske organizacije: Neće proći ni novi pokušaj da se Crna Gora utopi u Veliku Srbiju i još veću Rusiju

1

Kao slobodni građani nezavisne Crne Gore ne možemo da žmurimo i ćutimo pred buđenjem klerofašizma i prijetnjama po opstanak jedine zemlje koju imamo, poručuju crnogorske patriotske organizacije, uoči skupa 6. septembra na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Njihovo obraćanje prenosimo integralno: 

Crnogorske građanke i građani,

Ovih je dana u Crnoj Gori najjeftinija riječ sloboda. Ali, kakva sloboda? Sloboda koja nas je vratila u devedesete, sloboda u izlivima nacionalne i vjerske mržnje, sloboda prijetnji onima što ne koračaju u pravovjernome stroju! Slobode u kojoj su postali meta za odstrijel oni što vijore zastavu Crne Gore.

Kao slobodni građani nezavisne Crne Gore ne možemo da žmurimo i ćutimo pred buđenjem klerofašizma i prijetnjama po opstanak jedine zemlje koju imamo.

Ne okuplja nas nikakva partija ni vjera ni nacija, već potreba da dignemo glas u odbranu naše jedine istinske svetinje – nezavisne, građanske, sekularne, multikulturne i antifašističke Crne Gore.

Uvjeravaju nas ovih dana da crnogorsku državu i njene temelje neće niko ugroziti. Čine to u ime lažnog pomirenja koje treba da poništi razliku između fašizma i antifašizma, čine to oni koji svoju pastvu hrane pričama o „lažnim ljudima“, „lažne vjere“, o Đilasovoj kopiladi i brozomori, oni što sokole svoje sljedbenike pjesmama u kojima „Turci leleču“, a „bule kukaju“, oni što prizivaju đenerala Dražu i Đurišića mlad majora, oni što slave osuđene ratne zločince, priželjkuju nove Srebrenice, najavljuju gaženje „bezbožnika“ i mašu zastavama druge države…

Poručuju nam da im vjerujemo na riječ da će grupa bivših suverenista pod kontrolom otuđenih i ozlojeđenih tajkuna demokratizovati državu u koaliciji s četničkim vojvodama, promoterima klerofašizma i osvjedočenim mrziteljima Crne Gore.

Svjesni da je baš sloboda najskuplja crnogorska riječ, poručujemo da fašizam, ni onaj otvoreni ni onaj umiveni, u Crnoj Gori nikad nije mogao niti će moći proći!

Poručujemo da smo mi, slobodni crnogorski građani, zalog da neće proći ni novi pokušaj da se Crna Gora utopi u Veliku Srbiju i još veću Rusiju. Za takve planove i ciljeve, niko nije niti može dobiti mandat crnogorskih građana.

Crnogorske građanke i građani,

Obavezni smo i pred precima i pred potomcima da sačuvamo građanski mir i nezavisnu Crnu Goru. Na to nas obavezuje i njen Ustav, kao krunski pravni akt. Za one koji bi za tuđe interese skršili i Crnu Goru i njene temeljne vrijednosti, ne smije biti mjesta u vlasti. Ne budu li svjesni toga oni na čijim je plećima danas teret odgovornosti za crnogorsku budućnost, neka znaju da im mi, slobodni građani Crne Gore, nećemo dozvoliti da ponište vrijednosti slobode, multikulturalizma i antifašizma, na kojima počiva naša država!

Kao što neće dati rezultata prljava kampanja koju protiv nas vode medijske i internet agenture, s ciljem da kompromituju našu ideju, povezujući je sa političkim strankama i najavljujući neistinito govornike na skupu. Ovo je CRNOGORSKI ODGOVOR onima koji žele da izbrišu Crnu Goru!

Zato, svi u neđelju 6. septembra, u 19 sati na Trg nezavisnosti! Partije za nas ne postoje, za nas postoji jedna i jedina – vječna Crna Gora!

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].