Crna Gora završila posao i biće siguran član EU

15
Nikola Ciko na prijemu kod danske kraljice

Nikola Ciko

Nikola Ciko

Po povratku iz Kopenhagena, gdje je učestvovao na prvom pripremnom sastanku danskog predsjedavanja Evropskom Unijom, Nikola Ciko, nerezidentni ambasador Crne Gore u Danskoj, je kazao da su direktori odjeljenja Ministarstava inostranih poslova zemalja Evropske Unije, kojih je bilo 28, njih 25 spomenuli izuzetnu potrebu Evropske Unije za dalje širenje.

Najveći broj diplomatskih predstvanika su pomenuli Crnu Goru kao prvog, sljedećeg kandidata za ulazak u EU.

Prenoseći utiske, Ciko je nadalje kazao da mu je u nezvaničnom razgovoru predstavnik Velike Britanije, kada mu je kazao da se Crna Gora nada dobijanju datuma pregovora u junu, odgovorio:

“Vi ste završili posao, ne samo što ćete dobiti datum već će ti pregovori očito trajati kraće nego ikome do sada. U britanskom  Ministarvstvu inostranih poslova o Crnoj Gori se razmišlja i govori kao o sigurnom članu Evropske Unije”, prenosi Ciko.

Kuriozitet i ovoga puta bila je odora oficira Bokeljske mornarice koju je ambasador Ciko nosio prilikom novogodišnjeg prijema kod Danske kraljice.

“Princ Henrik je pokazao veliko interesovanje za moju uniformu to je i bio osnovni razlog da me pozove na razgovor koji je trajao skoro 10 minuta (neobično dugo) za te prilike”. kazao je on.

Osim priče o Bokeljskoj mornarici, najstarijoj bratovštini mornara u svijetu, uspio sam da mu serviram i poprilično informacija o najmlađoj drzavi u Evropi, njenoj spoljnoj politici, turizmu, stranim investicijama, kazao je Ciko našem radiju.

15 KOMENTARI

 1. Novopečena gospođo-đice Zdenka,ja sam upravo zbog tebe i sličinih tebi povukao poslednju rečenicu,jer ti si rođena poslije istine,tačnije od mržnje prema drugoj naciji ne vidiš sebe kao kerempuha od kengura!! Batali se komunizma,jer riječ je o drevnoj Bokeškoj mornarici i drevnoj državi,koja ti ne paše,Crnoj Gori,zar ne? Mogu ja Zdenka da se vraćam po šumama i gorama,ali na žalost tvoju i sličnih tebi,CRNU GORU niko i nikada neće vrati po više 25 kanice!!!!!Uživaj u mržnji prema Crnogorcima,Srbima i drugima koji se ne krste kao ti,ali ne zaboravi da mržanja razara onoga ko je upućuje,a ne onoga kome je upućena!!!!!

 2. Uvaženi maki 2 ,nije sprono što sam se povukao-povukao zadnju rečenicu,nego je sporno što se ne razumijemo?! Dakle maki2,ako Slobodna i Samostalna Crna Gora,može da slavi dan Vojske u oktobru-podsjećanjem na dan velike pobjede njene vojske nad Vizantijom u Tuđemile 1o42 godine,onda je sasvim prirodno,da se Crna Gora ne može i ne smije smatrati najmlađom državom Evrope,ne posebo u Zemlje koje su kada i Kneževina Crna Gora bile u zajednici naroda Evrope,to u skladu sa ODLUKAMA Berlinskog kongresa(1878 godine!) o priznavanju 27 države Evrope pod imenom KNEŽEVINA CRNA GORA?!! Dakle,pitanje za kraj,ima li Crna Gora kontinuitet kao sve što se rađa-obnavlja/naseleđuje ili nema,bez obzira koliko je ko volio-cijenio,osjećao svojom jedinom domovinom i uvažavao je,kao što je svijet od vazda uvažavao,zar ne dragi maki 2 ??? Ne moraš odgovarati,jer ovo je moja obaveza da te uvjerim i pojasnim sve što ti je ostalo (ne)jasno,kada si se čudio mojim upitima ?!!!

 3. Povlačim poslednju rečenicu,sve u cilju da ne izazivam bijes onih koji su rođeni poslije istine!!!

  • Dobro shor Jole, prihavta se povlčenje zadnje rečenice.

   Nije bilo umjesno pitati što je bila Danska kad je Kneževina …itd

   Malo sam se začudio bio onim upitom, ali eto pretekli ste me povačenjem, pa je mislim s ovim stvar mirno legla.. pozdrav

  • Gospodine Kapičiću

   Vaše pianje nije potpuno, pitate “Kome smeta..” kome smeta što…?
   Nemojte podmetati.

   Hrvatska Bratovština Boklejska Mornarica – 809 je udruga u Zagrebu.

   Bokeljska Mornarica Kotor, je udruga u Kotoru i ima svog Admirala.

   Nebih ulazio u detalje razlika i veza među ovim dvijema udrugama ovdje, to radije prepuštam nekome iz rukovodstva Bokeljske Mornarice Kotor

    • Ja neznam njihove tačne odnose, ali oni tamo nose drukče ime, ako ništa drugo, a oni se ondje na slici bilježe kao dio počasnih ili tradicionalnig gradskih gardi ili vojnih urduženja Hrvatske države

 4. Gospodine Ambasadore , tako se prezentuju naše vrijednosti, slavna, vjakovna tradicija . Pravi manir upravom momentu, na pravi način, nema što! A ima li ste ih čime i zadiviti. Ovakvu uniformu rijetko ko ima a iza nje vjekove!

 5. Čestititam na časti koju ste imali ali i vašem maniru da u uniformu Bokeške mornarice ste odili na veliki tratamenat u Dansku. Fala vi

 6. Hvala ekselenciju što nijeste zaboravili monturu , to je najbolja reklama i dokaz duge i slavne tradicije Kotora i Boke u svijetu a kod nas doma se još preispituju što je i ko Kotor i treba li mu status grada ? STRAŠNO!

 7. Mi svi vjerujemo da je Ciko, častan naslijednik porodice Ciko. Vidimo da sa ponosom nosi odoru Bokeljske Mornarice, ma mislim da je ovakvim potezo i prikazom , na evropskim dvorovima, Crna Gora dobila mnogo, jer bogastvo Bokleske Mornarice i značaj imati je u Crnoj Gori, je velika korist. Bokeljska Mornarica je časno priložila Crnoj Gori svu svoju tradiciju , čast i ugled koji je , ponekad, jedva iznijela kroz vrijeme do današnjih dana. Mislim da je velika čast i ponos, sto se jedan dilomata Crne Gore sa punim pravom pokazao na prijemu u nošnji Boklejske Mornarice, pa da i u buduće to koriste i drugi kojima to pripada po činu i tradiciji. Mi kao Bokleji smo Ciku svi zahvalni što se sa čašću pokazao u unifirmi oficira Bokeljske Mornarice.

 8. Gospodine ambasadore Ciko,nadam se da Vi nijeste najmlađi-novi Ciko,već naslednik vaših časnih predataka?! Hvala ti bože ,koja je po redu bila Kraljevina Danska evropska država,kada je Kneževina Crna Gora Bila 27 evropska država???

  • Dragi Jole nepodnosljivi ste i ajte u vase komunjarsko doba i ostavite se odje price jer vam tun nije mjesto no u sumu-po sumama i gorama, a gospodin Ciko je za vas car i kralj Ne trpajte se dje vi nije mjesto. Popijte lekice za danas i sjutra. Cestitam mu na svemu sto cini za Crnu Goru i Boku.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].