Crna Gora u Danskoj, koja narednih pola godine predsjedava EU, ima apsolutnog prijatelja

3
iz arhive: Ambasador Ciko prilikom predaje akreditiva

Nikola Ciko

Nikola Ciko

Danska je od juče preuzela predsjedavanje Evropskom unijom za narednih pola godine, a Crna Gora u Danskoj apsolutno ima prijatelja.

Ova zemlja je već prije nekoliko mjeseci u svojim dokumentima i predviđanjima svog predsjedavanja zapisala potrebu proširenja Evropske unije, kazao je za Skala radio nerezidentni ambasador Crne Gore u Kopenhagenu Nikola Ciko.

To znači da Crna Gora može da se nada datumu početka pregovora u junu, kada Danska završava polugodišnje predsjedavanje, rekao je on.

“Siguran sam da ćemo naći vrlo kvalitetne zastupnike naših interesa da uđemo u Evropsku uniju i ljude koji će nam, ubijeđen sam, biti od ruke na putu ka pridruživanju, toliko koliko bude bila naša mogućnost da administrativno odradimo sve potrebne mjere za ulazak”, kazao je Ciko.

Njegove aktivnosti počinju sjutra kada će imati svečani novogodišnji prijem kod Danske kraljice, a odmah potom i prve sastanke na temu pridruživanja i vrlo aktivno sljedeće polugodište, kazao je ambasador Ciko.

Na pitanje Skala radija da li će i ovoga puta na prijemu kod Danske kraljice biti u živopisnoj uniformi Bokeljske mornarice stare 12. vjekova, čiji je predsjednik Upravnog odbora, ambasador Ciko je odgovori: “sa ponosom ću biti u odježdi najstarije bratovštine mormnara na svijetu, a moja supruga će takođe biti u Bokeljskoj nošnji, koja je zadivila i izazvala interesovanje Danske kraljice prilikom prošlog susreta”.

3 KOMENTARI

    • Poštovana g-đo Dragana, bez uvrede ali moram Vam reći da odora Bokeške mornarice nije kostim već tradicionalna odora ( nošnja) koja seže unatrag 1200 god.Tradicija koju nema gotovo niko u svijetu.Nažalost takva organizacija koja baštini ogromnu tradiciju nije ili je vrlo malo poznata a samim tim i prihvaćena u našoj javnosti, zbog čega je to tako pokušajte sami naći odgovor.Žalosno je da Bokešku mornaricu više cijene i daju joj publicitet zemlje u okruženju nego što ga ima u Crnoj Gori.Ali to su već neke druge priče za neko drugo vrijeme i neke druge teme.Sretna Vam Nova 2012 god.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].