Crna Gora će dobiti datum početka pregovora sa Evropskom unijom

1

Crna Gora će dobiti datum početka pregovora sa Evropskom unijom (EU) u decembru, odlučili su šefovi diplomatija zemalja članica na sastanku u Briselu.

Kako pišu podgorički mediji, diplomate su kasno sinoć nakon sastanka nezvanično saopštili da je postignut konsenzus o tome da Crna Gora dobije datum otvaranja pregovora.

Državni ministar u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke, Verner Hojer, rekao je da je “manje-više postignut konsenzus” o pregovorima sa Crnom Gorom.

“Kada budu počeli, vjerovatno sredinom iduće godine, ticaće se unutrašnjih poslova, pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala”, naveo je Hojer.

* * *

Crnogorska parlamentarna delegacija sjutra putuje u Brisel, gdje će lobirati da Crna Gora na sastanku Evropskog savjeta, 9. decembra, dobije datum početka pregovora sa Evropskom unijom.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije Miodrag Vuković ne smatra da je za posjetu parlamentaraca kasno i ocjenjuje da ima vremena da crnogorski predstavnici ubijede evropske kolege da Crna Gora 9. decembra zaslužuje nagradu za uloženi trud.

“Nikada nije kasno. Jeste malo neobično, jer smo 8. decembra angažovani u Briselu, a 9. se donosi odluka. Bili bi jako zadovoljni da naši napori urode plodom kod nekoga i da nam se dodijeli datum pregovora”, kazao je Vuković.

Predsjednik Nacionalnog savjeta za evropske integracije Nebojša Medojević smatra da svaki neposredni kontakt ili komunikacija sa bilo kojim parlamentarcem iz EU, može biti korisna i promijeniti nečije mišljenje.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].