Crna Gora će biti primljena u Paris Memorandum iduće godine

8
Lučka kapetanija Kotor

Sjednica Komiteta Port State Controla, članica zemalja Evrope  koje pripadaju Pariz Memorandumu, 47. po redu, održana je u litvanskom Vilniusu  od 19. do 23 maja.

Nakon zanimljivih i korisnih sugestija i prijedloga, Komitet je donio odluku da se Crna Gora primi u Paris Memorandum na sljedećoj godišnjoj sjednici 2015. godine, javio je e-mailom iz Vilniusa Skala radiju Željko Lompar, Port State Inspektor kotorske Lučke kapetanije.

Našu zemlju će predstavljali Port State Inspektori Lučke kapetanije Kotor Željko Lompar i Lučke kapetanije Bar Novica Mijović.

Poslije iscrpnog izlaganja i upoznavanja članova Komiteta PSC Paris Memoranduma o napretku i priblizavanju Crne Gore Evropskoj kontroli brodova, naglađena je potreba za dodatnim obukama inspektora PSC Crne Gore i preuzeti zadaci do konačnog potpunog prijema naše zemlje u porodicu zemalja Evrope Paris Memoranduma Port State Controle brodova.

Delegati su bili detaljno upoznati sa zakonskim okvirima i zadacima koje je već država Crna Gora učinila, koje trenutno radi i koje treba da završi do konačnog prijema u Paris Memorandum iduće godine.

8 KOMENTARI

  1. Za koga da se biju ova braća Crnogorci nego za svoju Crnu Goru.Svaka Čast gospodine MIJOVIĆ i gospodine LOMPAR.Idemo tamo dje nam je mjesto .U EVROPU u PARIS MoU,U EMSU.

  2. E nijesam znao da je bio šušter.Sad mi je čovjek još miliji.A ljubomora pusta pa to je vazda bila hrana sitnih duša.

  3. frogger dok su tvoji svercovali cigare i devize ,on je popravljao cipele .Pa sad ti vidi ko treba da se stidi a ko da se crveni.

    • nije kome je sudjeno, nego kome je brat na koju poziciju… a fakultet se zavrsava u hodu – onaj u tv, samo plati i diploma stize na kucnu adresu.

    • Nikakva sramota biti šušter zato je i uspio. Rabotao je i učio , piše knjige ima Lomparovsku žicu. Zašto đelozija pusta?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].