Crepulja: 8. mart posvećen otporu i unapređenju položaja žene u društvu

1
Trg od oružja - glavni gradski trg u Kotoru

Tatjana Crepulja

Tatjana Crepulja

Centar za žensko i mirovno obrazovanje ANIMA u petak 7. i subotu 8. marta u Kotoru organizuje VI Konferenciju žena iz Crne Gore pod nazivom “95 godina – Nećemo odustati”.

“Ženska ljudska prava se ne uvažavaju, prije svega pravo na rad i prava iz radnog odnosa. Zakoni se ne primjenjuju. Politički zahtjevi žena su Vladinim politikama u cjelini diskreditovani, instrumentalizovani. Stoga, članice ANIME neće slaviti nego obilježiti 8. mart kao pandan onome što su žene u Kotoru na osmomartovskom protestu zahtijevale još prije 95 godina”, kazala je za Skala radio Tatjana Crepulja, aktivistkinja ANIME.

Aktivistkinje ANIME će u subotu 8. marta iznijeti svoje zahtijeve koji se odnose na postizanje kvaliteta života žena i cijelog društva  zahvaljujući sopstvenom radu i poštovanju obaveza države na tom polju.

Na glavnom gradskom trgu, koji je tradicionalno mjesto odbrane našg prostora i slobode, aktivistkinje ANIME će u subotu 8. marta u podne  poručiti: “Vaše siromaštvo nije rezultat vaših ličnih odluka ili neposobnosti nego je rezultat odluka pohlepnih vladajućih struktura koje rade u sopstvenom, a ne u vašem interesu. Strah koji svakodnevno osjećate nije rezultat vaše slabosti ili nemoći nego je rezultat isključivanja na svim nivoima i sistematskog nasilja koje se stalno vrši nad vama”.

1 KOMENTAR

 1. Žene i pomorci su jedina vrijednost koju ima naše društvo.Sve drugo je uništeno.
  Pomorci su na margini društva.Žene potcijenjene, maltretirane i ponižene zahvaljujući muškim šovinistima. Grupe koji su ovladali državom na svim nivoima
  su istog “kvaliteta”. Neodgojeni, nevaspitani, nasilni, obični bogohulnici. Onaj ko ne poštuje svoju majku, sestru, suprugu – je otpadak društva!
  Koji je to otac rodio i vaspitao i podigao svoje dijete? Nijedan!
  Cijelom ženskom rodu čestitam 8 MART- I PORUČUJEM: borite se moje dame
  I ne dozvolite da Vas zloupotrebljavaju i uskraćuju Vam prirodna prava.Članice ANIME podržavam i zajedno sa njima ću 8 Marta biti na Trgu oružja!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].