CKCG: Volonteri angažovani na punktovima i u nacionalnom call centru za vakcinaciju

0

U saradnji sa Domovima zdravlja, za potrebe procesa vakcinacije, Crveni krst Crne Gore je angažovao svoje volontere koji će od danas biti na punktovima Sportski centar “Morača” i u domu zdravlja Pobrežje, saopšteno je iz te ustanove.

“Za početak će volonteri CKCG biti organizovani u dvije smjene i pružaće pomoć medicinskim radnicima u procesu preventivnih mjera (dezinfekcija ruku, nošenje maski, održavanje distance) kao i mjerenju temperature pacijenata koji pristupaju vakcinaciji. Pored toga, volonteri će pomagati i građanima da popune upitnik koji je neophodno ispuniti prije pristupa samom procesu imunizacije”, navode u saopštenju.

Volonteri CKCG će biti na raspolaganju 6 dana u sedmici, naglašavaju, a sa povećanjem broja pacijenata i obima posla, po smjenama će biti i veći broj angažovanih volontera.

“Pored navedenog, grupa volontera će biti angažovana za podršku nacionalnom call centru 1717, za iskazivanje zainteresovanosti za vakcinaciju. Volonteri CKCG će primati pozive građana i pomagati im oko prijava za vakcinaciju”, zaključuju iz CKCG.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].