Čisto more imperativ razvoja turizma

1
Boka Kotorska

Boris Vuković

Boris Vuković

Čisto more u Boki, jednom od najljepših zaliva svijeta, ali i na čitavom Crnogorskom primorju, imperativ je cjelokupnog razvoja, a turizma prije svega.

Stoga se rade kanalizacioni sistemi u Kotoru i Tivtu, a izgradnja zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat počeće sljedećeg ljeta u ovo vrijeme na obali Đuraševića, podsjetio je Boris Vuković, direktor preduzeća Vodacom.

Lokalne uprave uz pomoć KfW banke uporedo rade na tenderima za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Pored Kotora koji je krenuo u ovaj posao u Herceg Novom i Tivtu se u septembru očekuje početak radova.

Takođe, važan je razvoj lokalnih vodovodnih preduzeća i u tom smislu radi se zajednički projekat sa Vodacomom na povećanju efikasnosti lokalnih vodovoda, smanjenju gubitaka i povećanju procenta naplate, zaključio je Vuković.

1 KOMENTAR

  1. Dobro je to što radi Vodacom ali mora neko iz države da radi na svijesti gradjana što je kanalizacija sto je smet,što su otpadne i fekalne vode reciklaža, životna sredina, ekologija,održivi razvoj, a ponajviše edukovat NAROD da ne zagadjuje more i ne bača svašta jer je na dnu zaljeva pravi arsenal od svega i svačega. Mačiće, kučiće puf u saket pa u more, skafetin, bojler, karoserije, šparhete, stare mobilje, teće.botilje, stare TV,video,kapote i plastike što se napuše pa pluta morem, a mnogi i vrše veliku potrebu u more. E ada vidio sam meleon puta.
    Pere se posudje sa deterdžentima bača se motorno upotrijebljeno ulje, sve ka se djardini režću i sredjuju yavrši u more, grane od palma. mimose, ruža i svakojake ikebane. Naš obraz, naša bruka. Tako je isto i u Austriju e ada

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].