Čim vrijeme stane, komarcima će odzvoniti

0
komarcima će odzvoniti

Nenad Vukadinović

Nenad Vukadinović

U Sekretarijatu za zaštitu kulturne baštine juče je potpisan ugovor između opštine Kotor i preduzeća Visan CG d.o.o. Kotor o pružanju usluga dezinsekcije, odnosno suzbijanju larvi komaraca na području naše opštine.

Ugovorom je predviđen larvicidni tretman insekticidom u zahvatu od hiljadu ipo hektara za gradsko područje tokom cijele sezone tretiranja komaraca bez prekida.

Ovaj posao  se odnosi na period april-jun, jun-septembar, kazao je za Skala radio Nenad Vukadinović, sekretar ovog opštinskog Sekretarijata.

Tretmani će biti pod stalnim nadzorom predstavnika resornog sekretarijata i predstavnika mjesnih zajednica na čijim područjima će se obavljati zaprašivanje.

Takođe je predviđen i tretman uništavanja letećih formi komaraca na prostoru od dvije ipo hiljade hektara i to u tri navrata u dogovoru sa Sekretarijatom za zaštitu prirodne i kulturne baštine.

Dezinsekcija bi trebala da počne čim se stabilizuju vremenske prilike, što će reći u narednih par dana.

Ovaj posao pokazuje praksa, obavlja se po vedrom i lijepom vremenu, a o tačnom datumu  početka i redosljedu, javnost će biti blagovremeno obaviještena putem sredstava javnog informisanja, zaključio je Vukadinović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].