Četiri pomorske škole iz četiri države na zajedničkom zadatku

0
Učenici Srednje pomorske škole Kotor

Veljko Botica

Veljko Botica

Nakon 6 godina veslačke regate između više Pomorskih škola na Jadranu, a shodno ukupnoj ekonomskoj situaciji i racionalizaciji, kotorska Srednja pomorska škola je u dogovoru sa još tri škole iz  Bakra, Beograda i Portoroža dogovorila nastavak saradnje na jedan nov način.

Riječ je o povezivanju učenika i nastavnika iz četiri pomorske škole, tako što će svake četvrte godine jedna od škola biti  domaćin međusobnog druženja, koje će osim veslačke regate učenika biti prošireno nizom novih sadržaja prvenstveno namijenjenih struci.

Na zajedničkom sastanku, ovih dana u Bakru, dogovoreno je da prvi takvi susreti budu u maju u Beogradu sa temom “Sigurnosti na moru”.

Učenici će se  osim u veslanju takmičiti i u poznavanju terestričke navigacije, sigurnosti na moru i dijela mornarskih vještina, kazao je za Skala radio Veljko Botica, direktor kotorske Nautike.

Posadu u veslanju po novom činiće  i momci i djevojke, a imperativ nove organizacije susreta učenika Srednjih pomorskih škola iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije je njihovo međusobno druženje kako bi sjutra na brodu u smislu profesionalne orjentacije izgradili što kvalitetnije odnose, kazao je Botica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].