Četiri NVO u Kotoru u Danu otvorenih vrata

1
Raspodjela

Madalena Jovanović

Madalena Jovanović

Konkurs za raspodjelu sredstava Nevladinim organizacijama u Kotoru je raspisan 19. marta i trajaće do 17. aprila.

Komisija je, nakon raspisanog konkursa organizovala Dan otvorenih vrata juče, čiji je cilj informisanje Nevladinih organizacija  o bitnim pitanjima vezanim za učešće na konkursu.

Juče su bili prisutni predstavnici 4 od tridesetak aktivnih nevladinih organizacija koje se prijavljuju na konkurs, kazala je za Skala radio Madalena Jovanović, savjetnica za nevladin sektor i omladinsku politiku u Opštini Kotor, i ovo je pomak jer se na dosadašnjim danima otvorenih vrata ni jedna nevladina organizacija nije pojavljivala.

Interesovanje su pokazali predstavnici iz Udruženja paraplegičara i Udruženja slijepih, Folklornog ansambla “Nikola Đurković” i Kinološkog društva Kotor, koje su uglavnom imale primjedbe na visinu budžeta za NVO sektor.

Iznos koji dobijaju Nevladine organizacije putem konkursa ne može da premaši 20 odsto od iznosa ukupno oprediljeljenih budžetskih sredstava koji za nevladin sektor iznosi 20 hiljada eura.

Od ove sume, jedna trećina je svake godine opredijeljena za tradicionalne nevladine organizacije u Kotoru, a to su Bokeljska mornarice, Gradska muzika i Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo”.

Na konkurs za raspodjelu sredstava ne mogu učestvovati one NVO čiji su predstavnici članovi Komisije za raspodjelu novca, kao što su NVO “Expeditio”  i Eko centar “Delfin”, pojasnila je Jovanovićeva.

1 KOMENTAR

  1. Nije mi jasno zasto se ove organizacije zovu NEVLADINE organizacije, a hoce da se finansiraju drzavnim tj. VLADINIM parama. Neka sebe lijepo nazovu VLADINE organizacije za sve i svasta. To su pare od poreskih obveznika ali to je druga prica. Pozdrav!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].