Centralna proslava Dana Evrope u UNESCO-vom Kotoru

3
Kotor

Kotor će u četvrtak 8. maja biti domaćin visokim predstavnicima Delegacije Evropske Unije, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, kao i diplomatskih predstavnika u Crnoj Gori, na Centralnoj proslavi Dana Evrope za Crnogorsko primorje.

Proslava je dio realizacije projekta “EU znači DA, vrijednosti, politike i standardi” koji realizuju Eko centar “Delfin” iz Kotora i i RTVCG.

Partner u organizaciji proslave je Opština Kotor.

Program na glavnom gradskom, Trgu od oružja počeće u 10 sati i 30 minuta, a visoke goste dočekaće na ulazu u stari grad Gradska muzika i mažoretke.

Informativni material će na promo pultovima dijeliti srednjoškolci, uz Slobodno crtanje djece iz dječijih vrtića i zainteresovanih građana na temu “EU znači DA” i ispisivanje poruka na pripremljenim papirima sa temom “EU znači  DA” (visokih zvaničnika DEU i MVPEU, predstavnici lokalne uprave, mladi promoteri, zainteresovani građani).

Program na trgu ispred katedrale sv. Tripuna biće od 11 i 30 do 12 i 15 uz učeše hora kotorske Muzičke škole koji će otpjevati crnogorsku i himnu EU, Gradske muzike i Bokeljske mornarice koja će odigrati tradicionalno kolo, kao i Sprskog pjevačkog društva “Jedinstvo”.

Svečana dodjela nagrada najuspješnijim ekipama srednjih škola u kvizu znanja “EU – ja znam, ja razumijem” je potom u velikoj sali Kulturnog centra”Nikola Đurković”.

Nagrade dodjeljuju gradonačelnica Kotora Marija Ćatović, zamjenik šefa DEU Alberto Kamarata i Milivoje Jurišić, sekretar pregovaračkog tima.

Takođe će i kroz karnevalske kostime i tradicionalnu bokeljsku kužinu, karnevalska grupa “Karampana” i NVO “Šjore od mota” predstaviti dio tradicije i kulture Boke Kotorske a nastupiće i izvanredni Folklorni ansambl “Nikola Đurković”..

3 KOMENTARI

  1. Jedno pitanje za autora clanka…Zbog cega je izostavljeno, cak ni pomenuto ucesce FA “Nikola Djurkovic”?

  2. Sta to ima u nasem narodu, da smo uvijek nezadovoljni i kriticki nastrojeni i kad se radi nesto dobro i nesto lose. Sindrom “Balkana” nikad nasi ljudi nece izlijecit. Umjesto da smo zadovljni da se radi nesto lijepo i da se nesto desava u ovaj grad koji je toliko potonuo, opet ne valja, cudni smo mi….
    Pocnite da uzivate u zivotu i lijepom danu, a ne sto samo cekate tekst o Delfinu na portalu Skale.

  3. Opet “Delfin”, ne srece se cesto NVO koja je u stanju da bude partner u svemu – i za smece i za NATO i za EU, evo Skalo, nakon sto ste onoliku paznju poklonili Luci (vjerovatno sa nekim razlogom, da ne ulazim u to), sada malo da vidite kako rade ove NVO koji su stalni partneri opstini i drugim institucijama. I molim da me ne napadate da ja imam nesto protiv ovih ili onih, stvarno nemam, ali ova “NVO za sve” pocinje po malo da bode oci.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].