Održana centralna Fešta kamelija 2011.

2

U Stolivu je u nedjelju 27. marta održana centralna Fešta kamelija 2011. uz bogat program i proglašenje najljepšeg đardina sa kamelijama.

Veliki broj domaćih i gostiju prvo je posmatrao dolazak kapetana sa barkom na vesla do obale (rive) u Stolivu, a koji je donio sadnicu kamelije.

Zatim se pridružio porodici i u znak ljubavi im poklonio ovaj cvijet sa dalekog istoka iz Japana.

Stolivljani su ovogodišnju manifestaciju posvetili Japanu – postojbini kamelije koja je po legendi u Boku jedrenjakom stigla 1870. godine.

Minutom ćutanja odata je pošta stradalima u zemljotresu i cunamiju u Japanu, a ispuštanjem balona u zrak, djeci Japana poslati su crveni i bijeli baloni ukrašeni cvijetom kamelije.

U bogatom zabavno-kulturnom programu učestvovali su folklorni ansambl “Nikola Đurković”, plesni studio “Modest” – bokeške mažoretke, a premijeru je imala nova kotorska klapa “Grota”.

I najmlađi su dali doprinos ovoj fešti muziciranjem na raznim instrumentima i recitovanjem pjesama na temu kamelija.

Program je vodila Dolores Fabijan.

Specijalni žiri je dodijelio nagrade za najbolje aranžmane od cvijeta kamelije i za najljepši đardin.

Milanka Vranić je dobitnica nagrade za najljepši đardin, a za najbolji aranžman je proglašen “Prijateljstvo” autora Matije Mihovića.

Drugi je “Kampanjuo Sv. Marije” autora Darka Đurovića i Marka Markovića, a treći je aranžman “Kutija od kamelija” koji je pripremila knjižara “Šekspir”.

Bal kamelija uz izbor ovogodišnje dame kamelija je zakazan za subotu 2. april u hotelu “Vrmac” na Markovom rtu.

2 KOMENTARI

  1. volonteri su u kužinu,ne vide se i za svaku su pohvalu a “ovi” što se slikavaju bogami napune spage da bi imali volje i elana za sledeću godinu da organizuju isto-postava se ne mijenja od kako je počela sa radom,bravo vi ga! Živio Stoliv!!!

  2. Za svaku je pohvalu sto jos ima entuzijasta i volontera ovakvog tipa. Hvala im na trudu. Bravo Stoliv!!!
    Srdacan pozdrav i podrska iz Lepetana!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].