CeMI: Preliminarni rezultati: DPS-u 29 mandata, Za budućnost Crne Gore 28, Mir je naša nacija 10

0

Preliminarni rezultati današnjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori pokazuju da je izjednačena borba između koalicija “Odlučno za Crnu Goru – Milo Đukanović” i “Za budućnost Crne Gore”.

Prema prvoj projekciji CeMI-ja na 82 odsto analiziranog uzorka koalicija Odlučno za Crnu Goru osvojila je 34,9 odsto, Za budućnost CG 32,7, Mir je naša nacija 12,6, Crno na bijelo 5,6, Bošnjačka stranka 4,2, Socijaldemokrate 4,2, Socijaldemokratska partija 3,1, AAF 1,4, AKJ 1,1, Hrvatska građanska inicijativa 0,2 i Hrvatska reformska stranka 0,1 odsto.

Prema procjeni CeMI-ja, na osnovu navedenih rezultata koalicija Odlučno za CG osvojila je 29 mandata, Za budućnost CG 28 mandata, koalicija Mir je naša nacija 10, Crno na bijelo 4, Socijademokrate 3, Socijaldemokratska partija 2, Bošnjačka stranka 3, Albanska lista i Albanska koalicija po 1.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji su danas održani, biračko pravo iskoristilo je 409.880 građana, odnosno 75,9 odsto od ukupnog broja birača, saopšteno je iz CDT-a.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].