Čeka se zeleno svijetlo Uprave za zaštitu spomenika kulture

0
čeka se ko zna što

Ječmenica

Pavle Ječmenica

Krajem novembra zaustavljeni su radovi u okviru projekta izgradnje i revitalizacije kanalizacionog i vodovodnog sistema u kotorskoj opštini, na priobalnom putu u naselju Sveti Stasije.

Prilikom prokopavanja ove dionice pronađeno je arheološko nalazište sa ostacima prvobitne crke i grobnica iz XIV vijeka.

Arheolozi su u završnoj fazi ovog posla, a kada će biti nastavljeni radovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži u trupu ovog puta, pitali smo Pavla Ječmenicu u ime nadzora firme “Dahlem” .

On nam je odgovorio da izvođač radova očekuje ovih dana konačan izvještaj i rješenje Uprave za zaštitu spomenika kulture, u čijoj nadležnosti su arheološke iskopine na ovom putu.

“U zavisnosti od njihove odluke radovi će se nastaviti ili neće. U stalnom smo kontaktu sa Upravom za zaštitu spomenika kulture i čim dobijemo zeleno svijetlo izvođač će nastaviti radove”, rekao je Ječmenica za Skala radio.

Rukovodilac arheoloških radova na ovim iskopinama Vilma Kovačević nam je potvrdila da je posao pri kraju i da upravo danas imaju sastanak sa nadležnima iz Uprave za zaštitu spomenika kulture.

Očekujemo zaključke nakon njihovog stručnog pregleda i odgovor na naše pitanje kada će se nastaviti radovi na infrastrukturi u naselju Sveti Stasije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].