Cdu: Na izbore po zakonu

0
Zastava Cdu

U Budvi je juče, po okončanju dvodnevnog partijskog savjetovanja, održana sjednica Predsjedništva Crnogorske demokratske unije.

Razmatrana je aktuelna politička situacija u Crnoj Gori i posebno analizirani efekti prekinutog “parlamentarnog” dijaloga, koji je pokazao da su mnogi od učesnika – stvarne i lažne parlamentarne stranke i udruženja – pokazali da ih više zanima lična i partijska pozicija i interes od postizanja dogovora.

“Uspostavljanje izbornog povjerenja” je završeno na način koji je saglasan interesima učesnika tih sastanaka – da se ne dogovore. Da su se dogovorili, sada bi morali da rade nešto konkretno; pošto se nijesu dogovorili – i dalje mogu da pričaju kako im nije omogućeno da rade.

U dijelu sjednice koji je bio posvećen nastupajućim izborima u Tivtu, potvrđena je podrška do sada organizovanim aktivnostima Izbornog štaba Cdu na čelu sa kapetanom Rajkom Čavorom i kandidatom Cdu za predsjednika Opštine Nevenom Staničićem.

Cdu je spremna za izbore u Tivtu, bilo da će nastupiti samostalno, bilo da bude formirana koalicija sa srodnim i bliskim partijama i drugim subjektima, o čemu su razgovori u toku.

Predsjedništvo Cdu je razmatralo i informacije o mogućnosti da izbori u Tivtu budu odloženi. Jedinstveni zaključak je da odlaganja ovih izbora, poslije njihovog raspisivanja, može biti samo ako se prekrši zakon.

Oni koji nijesu spremni za izbore u Tivtu, ili ih ne žele u zakazanom terminu jer im je rejting u padu, treba da znaju da im kršenje zakona tu ne može pomoći.

Cdu će odluku o načinu nastupa na izborima u Tivtu donijeti na sjednici Glavnog odbora, koja je zakazana za 12. februar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].