“Cattaro Marinas” miriše na krš i more

1
Cattaro Marinas - da se zna đe su došli

suvenirnica Cattaro Marinas

U Kotoru smo posjetili veću suvenirnicu, od brojnih koliko ih je u starom gradu, na ulaznim glavnim gradskim vratima koja se zove “Cattaro Marinas”.

U samom nazivu ima i mora i autentičnosti, za razliku od priče na Žabljaku, gdje se turistima nudi suvenir Srbijanca sa šajkačom ispod kojeg piše Montenegro.

Turisti najviše kupuju magnete sa motivima Kotora, mornara, kapetana, riba, ili magnet sličice na kojima su simboli starog grada, kažu nam zaposleni u ovoj suvenirnici.

Posebno je zanimljiv izlog pod nazivom “crnogorska priča” u kojem dominiraju motivi crnogorske nošnje na abažurima lampi, kutijama za boce, stalcima, ogledalima, zatim gusle, djelovi nakita.

Turistima takođe privlače pažnju turistički vodiči i mape Kotora i Crne Gore.

I u ostalim brojnim suvenirnicama u Kotoru dominira domaći suvenir, uspomena s mora ili krša crnogorskog.

Na tezgama, po automobilima i ulici uopšte, kao i na kotorskoj pijaci u večernjim satima ponad drevnih zidina je svega i svačega, pa navali narode potrošačkog mentaliteta.

Tržišne inspekcije baš kada su udarni dani ulične prodaje ili noći od izvornih fešti, nema ni na tir od puške.

Cattaro Marinas - moderno i lijepo uređen prostor

1 KOMENTAR

  1. Mene je suvenirnica doma. Nema sto no samo uspomene na lijepa vremena. Kartoline, slke na zid i cek od pensije koji mi je najdrazi suvenir jer ne moze se od njega prezivjet pa zato prodavam djindjulice na pjacu. Moram, no sto cu, ocete li vi mi vi dat da nesto izijem…Prodajem kiceraj jer je zivot postao veliki kiceraj u svakomu pogledu. Zato te suvenire i te butige od uspomena svi imamo doma. Nekome jahta na more, a nekome jahta na kljucove kao privesak. E ada…
    Nekome citav prsut u frizider a neko ga moze vidjet samo na kartolinu ili neku staru fotografiju…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].