Ćakulanje, bruntulanje iza leđa a kad treba javno reći-niđe niko

5
Kotor

Tijana Čađenović

Tijana Čađenović

Za centralnu javnu raspravu o Nacrtu programa razvoja kulture Opštine Kotor 2013-2017. koja je u organizaciji Opštinskog sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti održana u skupštinskoj sali palate Bizanti po običaju nije iskazano interesovanje građana Kotora.

Raspravi su prethodovala četiri tematska okrugla stola namijenjena kulturnim javnim ustanovama, bibliotekama, medijima, NVO sektoru i obrazovnim ustanovama.

Na žalost, u Kotoru, gradu svjetske kulturne i prirodne baštine odziv je bio minimalan i od silnih poslenika kulture, predstavnika nevladinih organizacija, škola i obrazovnih ustanova, okruglim stolovima prisustvovala su slovom i brojem samo dva predstavnika i to Pretškolske javne ustanove “Radost” i škole “Njegoš”.

Za sinoćnju centralnu javnu raspravu po pitanju kulturne politike Kotora do 2017. godine bilo je zainteresovano petoro građana od kojih 4 odbornika u lokalnom parlamentu i predstavnik NVO “Fešta” iz Kotora.

Predstavnik NVO Expeditio, koji je partner u ovom projektu, je dao svoje viđenje izrade programa u prethodne dvije godine.

Bilo je riječi i o tradicionalnim manifestacijama, njihovom očuvanju koje predstavljaju autentičnost Kotora i o potrebi za većom participacijom školskih ustanova za programe kulture, kazala je za Skala radio Tijana Čađenović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti.

5 KOMENTARI

  1. Ima još po neko ali se ne čuje glas . MOramo jače i mora nas biti više za mnoge stvari što se tiče grada i ponižavanja Kotora od raznih ljesarica, ceracica, ružica i pužica….koje su se udomile i savršeno snašle .Ova naša ni manje ni više nego stančinu na pjacu od Sv Nikole.Alaj joj vjera.

  2. Nije tačno niđe niko kada Radio skala zbori i proziva u oči imenom i prezimenom.Zato je neki ne mogu na oči ali je više nas koji smo uz radio skala da svira hiljadu godina.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].