Budžet opštine Kotor za devet mjeseci ostvaren 77%

0
Opština Kotor

Biljana Peranović

Biljana Peranović

Ostvarenje Budžeta opštine Kotor za 2014. godinu, koji je planiran u iznosu od 18,4 miliona eura, za prvih devet mjeseci ostvaren je oko 77%, to jest 13,8 miliona eura.

U prvih devet mjeseci procenat ostvarenja lokalnih prihoda je preko 90%, a u dovoljnoj mjeri nijesu ostvareni kapitalni prihodi – prihodi od komunalija i od prodaje zemljišta, kazala je za Skala radio Biljana Peranović, sekretarka Sekretarijata za finansije, vjerujući da će do kraja godine uz primjenu zakonskih procedura biti ostvareni.

Kada su u pitanju rashodi, Peranovićeva je kazala da su ostvarene sve obaveze opštine prema zaposlenima i budžetskim korisnicima.

Uplaćeni su i svi transferi, ostvarene obaveze prema državi i da će se taj trend nastaviti do kraja godine, kazala je ona.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].