Budva 2016. domaćin juniorskog prvenstva svijeta za vaterpoliste

0

Budva će 2016. godine biti domaćin juniorskog prvenstva svijeta za vaterpoliste, odlučeno je na sastanku Biroa Svjetske vaterpolo i plivačke federacije u meksičkom Kankunu.

Direktor crnogorskog Vaterpolo i plivačkog saveza Petar Porobić, koji je prisustvovao sastanku, kazao je da je to odlična stvar za Crnu Goru, navodeći da postoji mogućnost da šampionat bude organizovan u dva grada.

“To bi bila izvanredna ideja. To do sada nije bila praksa, ali postoji raspoloženje kod čelnih ljudi za to. Normalno, time bi se unaprijedio vaterpolo, jer će učestvovati 20 ekipa. Organizacija tako velikog takmičenja bi nam otvorila fantastične mogućnosti, jer bi kroz to Svjetsko prvenstvo dobili impuls sa izgradnju bazena i u drugim sredinama”, kazao je Porobić u izjavi za zvanični sajt Saveza.

Navodi se da se crnogorskom savezu pruža mogućnost da u narednom periodu sa čelnicima Svjetske vaterpolo i plivaačke asocijacije (FINA) razgovara o još većim organizacijama.

“Tim SP još više ćemo uraditi na popularizaciji vaterpola. Pored naše kandidature, bilo je još nekoliko ozbiljnih kandidata za organizovanje tog takmičenja, ali je naša bila najinteresantnija. Sada je pred nama veliki posao”, kazao je Porobić.

On je naglasio da će Crna Gora krajem septembra biti domaćin FINA škole za sudije.

“Sve sudije za svjetska takmičenja imaju licencu koja se obnavlja svake dvije godine. Nama je data mogućnost da ove godine mi to organizujemo, to se uglavnom radi u dva-tri grada. To je prilika da sve naše sudije obnove licencu. Velika čast da budemo domaćini jednog tako velikog skupa”, rekao je Porobić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].