Budi glumac, reditelj, dramaturg!

0
Petar Pejaković

Petar Pejaković

  Petar Pejaković

U organizaciji kotorskog Kulturnog centra i Fondacije kotorski festival pozorišta za djecu u Kotoru se održava seminar pod nazivom “Dramska i scenska pedagogija”.

Seminar vodi docent Petar Pejaković, pozorišni reditelj i pedagog, koji je za Skala radio kazao da je ovaj seminar prije svega namijenjen profesorima i nastavnicima kotorskih osnovnih škola i uvršten je u katalog Zavoda za školstvo države Crne Gore.

Teme seminara su igra i gluma, osnove dramske i scenske pedagogije, i prirodna je aktivnost koju je inicirao Kotorski festival pozorišta za djecu u široj, intenzivnoj saradnji u različitim oblicima  između obrazovnih institucija, kotorskog festivala i Kulturnog centra, kaže on.

“Ovo je samo prvi korak kada je u pitanju edikacija u oblasti umjetnosti, što će vrlo brzo dati rezultate, i prilika je da se prepoznaju i njeguju talenti među mladima”, kazao je Pejaković za Skala radio, i dodao da će sličnih aktivnosti biti gotovo svakog mjeseca.

Kotorski festival i Kulturni centar će na ovaj način biti aktivni tokom cijele godine u smislu edukacije i okupljanja svih onih koji se bave umjetnošću, kazao je Pejaković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].