Briga o uslovima boravka mališana svakodnevna, hrana bez primjedbe

3
Vjera Perojević Rašković

Vjera Perojević Rašković

Vjera Perojević Rašković

Savjet roditelja JPU “Radost”-vaspitna jedinica Prčanj, nedavno je javno proslijedio zahtjev za pomoć za uređenje vrtića na Prčanju u kome navode posebno loše stanje ostarjele stolarije i javne rasvjete kod ovog objekta.

Skala radio je stoga pitao direktoricu Javne pretškolske ustanove “Radost“ iz Kotora Vjeru Perojević Rašković koliko se do sada ulagalo u ovaj vrtić i da li je tamo samo problem dotrajala stolarija.

Pitali smo koliko se uopšte ulaže u poboljašenje uslova boravka djece u ostalim vrtićima kotorske opštine.

Svakodnevna su ulaganja u prčanjski vrtić, što znači od najmanje sitnice, od sijalice pa do krova u koji je prošlog ljeta uloženo 14 hiljada eura, kazala nam je direktorica Perojević Rašković.

Od većih ulaganja u ovaj vrtić ostalo je još da se promijeni stolarija, a Savjet roditelja je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za zamjenu prozora i vrata, koju je podržala Javna predškolska ustanova “Radost“.

I  u ostale vaspitne jedinice ove ustanove se takođe ulaže, ali budući da ih ima sedan na području kotorske opštine, rezultati ne mogu biti tako brzo vidljivi, kazala je Perojević i podsjetila da je prije sedam dana završena sanacija krova i elektro mreža u vaspitnoj jedinici Škaljari.

Za ovu investiciju resorno Minisatrstvo je izdvojilo 22 hiljade eura, a u protekle dvije gidine zaključno sa škaljarskim vrtićem, sanirani su svi krovovi.

Na vrtiću u Dobroti je urađena i fasada, a zajedno sa roditeljima u vrtićima u Risnu i Škaljarima su uređena dvorišta i postavljen nov mobilijar.

U planu je sređivanje dvorišta u vaspitnoj jedinici Dobrota i uređenje fasade na objektu jaslica u Tabačini, a u toku je uređenje kuhinja po HASAP sistemu.

Na naše pitanje da li je bilo primjedbi roditelja na kvalitet hrane u vrtićima ove pretškolske ustanove, direktorica je odgovorila da do sada nije bilo primjedbi na hranu i kazala da postoje dva tipa jelovnika na kome je dosta voća i povrća.

Zatupljene su sve vrste mesa od junetine, teletine, piletine, ribe, a na osnovu ugovora između ove ustanove i Instituta za javno zdravlje, hrana se u vrtićima redovno kontroliše i uzorkuje se svakog dana, zaključila je Perojević Rašković.

3 KOMENTARI

  1. Hrana je ok , samo što đeca ribu ne jedu tj vrlo mali dio đece npr oko 10% , vracaju se skoro puni tanjiri…nego moje javljanje se ne tiče hrane već poštovanja radnog vremena vaspitačica u vrtiću i jaslicama u Tabačini ! naime problem je u nedolaženju istih na vrijeme jer skoro do 8h sva djeca se ostavljaju u jednoj ili dvije učionice u prizemlju , a znamo da tu ima i vrlo male djece od 1 godine pa majke moraju da ih ostave vaspitačicama koje nijesu njihove i vrlo često da tjeca plaču i traže svoje vaspitačice ali njih još nema pa tako majke smiruju đecu i kasne na rabotu. A kada dođe vrijeme spavanja odmah poslije ručka ali NAJVEĆI PROBLEM je u tome što ih bude mnogo ranije i prije 14 časova ih opet spuštaju u donje učionice kod dvije ili jedne koja ostaje sa njima dok druge vaspitačice idu svojim kućama a đeca se bude iz sna a roditelji dolaze oko 15 časova kada završavaju sa poslom. Zašto ih ne ostavite da spavaju makar do 14,45 ???? da se naspavaju lijepo , ali NE odgovor je tada nema vaspitačica kod njih jer su sve pošle valjda DOMA i završile radno vrijeme . Što znači da radno vrijeme pojedinih tj većine je od 08 do 13 i nesto a to je 5 do 6 sati a radno vrijeme je 8 časova i tako im se obračunava plata . Nadam se da će direktorica ovo pročitati jer ovo pišem u ime VEĆINE MAJKI koje su primorane đecu da ostavljaju u jaslicama jer nemaju majke sestre babe i sl da bi čuvali mališane do 3 godine . Hvala Skali što se posvetio ovom problemu vrtića i nadamo se da će ovo biti jedna od konkretnih tema sa direktoricom i nadam se da će ona ovo riješiti jer je poznata po efikasnom rješavanju problema. Pozdrav ,,,,od MAJKI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].