Branko Nedović: Efikasnije i odgovornije u 2014. godini

7
Branko Nedović

Branko Nedović

Branko Nedović

Potpredsjednik opštine Kotor Branko Nedović će se u 2014. godini angažovati se na realizaciji projekata koji će doprinijeti kvalitetnijem životu naših građana i insistirati na efikasnosti poslova, što do sada nije bio slučaj.

U prvom redu to se odnosi na ubrzano usvajanje prostorno planskih dokumenata kao pretpostavke sprovođenja razvojnih planova, kazao je Nedović za Skala radio.

Posebno je važno ubrzano usvajanje Urbanističkog projekta poslovno stambene zone u Škaljarima.

Ovaj planski dokumenat podrazumijeva valorizaciju prostora u Škaljarima.

U formi prijedloga je i DUP Prčanja koji će se razmotriti u narednih par dana i biti upućen resornim ministarstvima na saglasnost, a potom na skupštinsko usvajanje.

U ovom paketu planskih dokumanta je i Studija lokacije Glavati na kojoj je predviđeno turističko naselje i hotel.

Ključni dokumenat je Prostorno urbanistički plan Kotora koji se sprema za skoru javnu raspravu kako bi u narednih nekoliko mjeseci bio usvojen, rekao je Nedović.

Od kapitalnih projekata koji su u toku, Nedović će se angažovati na ubrzanju radova na uređenju crkve Sv. Pavla koje koči duga tenderska procedura.

On je podsjetio i na veoma značajan posao postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje zajednički rade Kotor i Tivat, kao i na kinesku donaciju za solarnu rasvjetu u opštini Kotor.

Ovi radovi kreću u aprilu ili maju, a pri kraju je uređenje treće faze šetališta u Dobroti, kao i puta Jaz-Trsteno.

Što se tiče stagnacije u izgradnji sportske dvorane u Škaljarima, Nedović je kazao da je u pripremi raskid ugovora sa građevinskim preduzećem “Lipa” koje je očigledno u krupnim finansijskim problemima.

Pod hitno treba uvesti novog izvođača radova uz prethodnu tendersku proceduru.

On vjeruje da će čim novi izvođač bude ušao u posao ova investicija ići mnogo brže nego do sada i da će se u ovoj godini nešto viđeti da je urađeno na dvorani, kazao je Nedović.

7 KOMENTARI

  • Odgovarma jer pamtim i nijesam tako negativan kao mnogi.
   Što je učinjeno decidno navodi predsjednica opštine maja Ćatović i otštampana je brošura prilikom dana Kotora. Potraži i možda bi se iznenadio slikom i riječju, nego nam je pamet kratka.

 1. ovaj covjek je slicno govorio i na pocetku 2013,doduse tad je spominjao hotele,obilaznicu i ko zna sta jos i evo sad sta imamo reprizni termin iste price samo godinu dana kasnije,ja mu porucujem putuj igumane i ne brini za manastir…

 2. Ubice istine-vrću se na mjesto zločina?
  Kad smo oko “angažovanja” u stilu:”Ja ću se angažovati..na poslovima…”,da li to znači i redukciju zaposlenih(prećerano puncata tikva-miševa po partijskoj liniji ?),na svim nivoima u opštini Kotor,počev od Uprave,pa preko Javnih Kuća(Vodovod i ostali..?),ili je ovo “per-la finta”,pred reizbor pešednika opštine Kotor?
  I da se ne zaboravi-kad su u pitanju ovi “domobranoljubitelji”-onda se mora biti na oprezu,jer oni su na današnji dan 14.januara 1989(“serpska nova godina”?)-prije kvarat od vijeka obećali sve i učinjeli svašta-što nikome od kada je prasica repicu iskrivila-nije uspjelo u Kotoru ?!
  Dakle,što je kvarat od vijeka-25.godina razvoja čovjeka i čovjekove sredine-okoliša ,oliti “naokolo lišo brez ponta”?
  Mnogi koji su rođeni na današnji dan i malo prije ili malo poslije,u ABlejanju-kontrarevouciji,đe su što je s’njima i čime se bave?
  Mnogi su prošli sve stepene vaspitanja,obrazovanja,učenja…stvranja svojih porodica i dočekali rođenje svoje djece,i….? Većina je na (infom)biro rada među one 10.035 nezapolsenih visoko školaca-od kojih su devet(9) doktora nauka…i 228 magistara nauka?
  To je nama njiova “borba dala” da imaju Demos senca Cratis za potkusurivanje evo kvarat od vijeka?
  Na kraju,moj vam savjet-što god ovi pričali,obećavali,(ne)radili, nemože vam biti bolje-dok im ne vidite rusake na “junačka pleća”… na njiovom putu brez povratka među ljude,jer svako drugo razmišljanje može vas zavarati-taman kao kad vam dijete sjedi na tuti i gleda vas u oči?!

  Neka im je srećan ovaj “veliki dan” koji su nam ovi isti parićali,i neka im bog “sačuva” svukoliku (ne)zarađenu imovinu u pasani kvarat od vijeka ovih koji čekaju rabotu na (Infom)biro…diljem naše oradžbine!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].