Branka Radovanović, učenica kotorske Gimnazije, III razred nastavlja u Americi

0

Agencija International Student Exchange Montenegro (ISEM) iz Podgorice objavljila je rezultat Konkursa za dodjelu stipendije Jordan Nagler Memorial Scholarship po kome će Branka Radovanović, učenica II razreda kotorske Gimnazije treći razred besplatno pohađati u Americi.

Kao što je javnosti prezentovano na Konferenciji održanoj 20. septembra prošle godine, zahvaljujući uspješnoj saradnji sa prestižnom Fondacijom International Student Exchange iz New York-a, kao i izuzetnim rezultatima koje učenici iz Crne Gore postižu na školovanju u Americi, Agencija ISEM je dobila priliku da u konkurenciji od preko 150 agencija širom svijeta, za narednu školsku godinu omogući jednom učenku iz Crne Gore besplatno jednogodišnje školovanje u USA.

Na konkurs objavljen u gotovo svim štampanim i elektronskim medijima u Crnoj Gori, prijavilo se veliki broj kvalitetnih kandidata.

Ova činjenica, pred američku Fondaciju postavila je veoma težak i nezahvalan zadatak – da izvrši izbor jednog od velikog broja izuzetno kvalitetnih kandidata.

Nastojeći da se objektivno sagledaju svi kriterijumi, opredijelili su se za Branku Radovanović, učenicu II razreda Gimnazije u Kotoru, koja ih je pored maksimalnih rezultata u školi, svojim brojnim talentima i vannastavnim aktivnostima veoma zainteresovala.

Dakle, Branki će biti omogućeno pohađanje III razreda srednje škole u Americi.

Ona je neposredno po saznanju podijelila i svoje prve utiske:

“Željela sam da završim jedan razred srednje škole u Americi kao đak na razmjeni. Saznala sam da preko Agencije International Student Exchange Montenegro (ISEM) iz Podgorice postoji mogućnost dobijanja pune stipendije. Aplicirala sam i željela stipendiju, ali nisam očekivala da ću je dobiti, s obzirom da punu stipendiju dobija samo jedan đak. Bila sam veoma srećna kada sam saznala da sam ja dobitnik. Znam da će program razmjene sredjoškolaca uticati pozitivno na sve aspekte moga života u budućnosti. Uživam u upoznavanju novih ljudi i kultura i ova šansa za mene predstavlja jedinstveno životno iskustvo. Poručila bih mojim vršnjacima da uvijek vjeruju u sebe, jer svi imamo određene kvalitete koje druge osobe cijene i već smo u godinama kada možemo i trebamo preduzimati značajne korake da ostvarimo ono šta želimo”, saopštila je Branka.

Svi učenici srednjih škola koji su zainteresovani za jednogodišnje ili polugodišnje školovanje u USA, mogu se prijaviti na redovni program.

Rok za prijavu za narednu školsku godinu ističe 15. aprila.

Bliže informacije o programu mogu se dobiti putem e-maila [email protected] ili na telefon 069 /085-505.

http://isem-org.me/rezultat-konkursa-za-dodjelu-stipendije-jordan-nagler-memorial-scholarship/

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].