Bokokotorski zaliv će biti lider na Mediteranu

17
Brine Bodar (Bruno Bodar)

Brine Bodar

Protekla dva dana Kotor i Boku posjetio je izvršni direktor i osnivač Kluba najljepših zaliva svijeta, gospodin Brine Bodar (Bruno Bodar).

Ni ovoga puta, kao i prilikom ranijih posjeta Bokokotorskom zalivu, gospodin Bodar nije krio oduševljenje jedinstvenim ljepotama Boke za koju kaže da je ponos Mediterana.

Na sreću, Boka je ostala najvećim dijelom sačuvana, kazao je ovaj zaljubljenik u Kotor i njegov zaliv.

“Ima doduše nekih neobjašnjivih građevinskih rješenja koja djeluju kao čir na licu nevjeste Jadrana. To ne smije da se dešava. Mora se voditi računa o prostoru kao najvrijednijem resursu kojim raspolažemo, donijeti kvalitetna planska dokumenata koja će štititi vjekovno nasljeđe od ambicioznih investitora”, kaže on.

Bodar ne dovodi u pitanje razvoj Kotora i Boke.

On smatra da se mora graditi, ali da gradnju treba uskladiti sa održivim razvojem.

“Ne pretjerati i uništiti onu ljepotu koju su na ovim prostorima vjekovi ostavili. A ljepota se između ostalog odlikuje u nevjerovatnom spoju mora i planina đe doživljavamo nevjerovatan kontrast. Nijesu to bilo koje planine. To je Mediteran koji ima posebnu vrijednost. S mora okom do snijega. Dolje cvjeta i buja priroda, a na pola sata snijeg i skijanje”, kazao je za Skala radio Bruno Bodar.

Bodar nam je kazao da će početkom marta Kotor biti domaćin sastanka članova odbora kluba najljepših zaliva svijeta i otkrio nam da će upravo Kotor biti kandidovan za lidera na Mediteranu.

Na sastanku će biti riječi i o kandidaturi dva zaliva za članstvo u klubu, i to zaliv Dugi otok iz Zadra i Glora iz Albanije.

Da podsjetimo, Klub najljepših zaliva svijeta (The Most Beautiful Bays in the World) je međunarodna asocijacija osnovana u Berlinu 1997. godine.

Razgovor sa gospodinom Bodarom pripremamo u široj verziji.

17 KOMENTARI

 1. Riječnik primjeren tvojim precima,tebi i naciji,nažalost,nacije kojoj pripadaš(konatm da je i nemaš?).Ipak,za razliku od tebe i tvojih,ja nijesam imamo “čast” da pijem sa bekanima vodu iz kamenice! Rođen sam u Prčanju,na pjeni od mora,daleko od rajkana-bekana,nažalost Boka doživlje što i Spalatao-zagađenje prostora.Uživaj u svojim “uspješnim” izletima na ovom portalu-kojemu ničim ne pripadaš! Živio i uživao u sopstevnim zabludama -svojim”veličinama”,uz konstataciju da bi bio veći i bolji kada bi se smio predstaviti ,da ne ostaneš i dalje torinaš-šuto!!!

 2. OPROSTI RAJKO,NIKADA NIJESAM ČAČKAO ĐE SMRDI,ALI SE DESI PA NOGOM NENAMJERNO-SLUČAJNO ŠUTNUH ,PA TE ZASRBLJE,ZATO I NE PRESTAJEŠ DA SE ČEŠEŠ! NASTAVI ,TO SU TVOJI LIČNI NAGONI !!!

 3. Bolje bi ti bilo da pootvaras sa tvojim partijskim drugom Jovom Kapicicem nove Gole otoke dje je krvario moj narod u vecini, izvrsen je genocid nad njim a dje si onda bio moj Jole Jordane nesreco. Onda si sa Staljinom puva u iste diple.

  • kako vam rajko i ostali nije dosadilo, što je to ružno u Vama da tako maltretirate i prozivate gospodina Drinjaka ? pa koliko god da se ne slažete sa njegovim stavovima, opredjeljenjima pripadnostima itd poštujte njegovu hrabrost za razliku od mnogih koji se bez skrivanja i straha predstavlja punim imenom i prezimenom. Budite malo bolji ljudi! Svi skupa , život je kratak vjerujmo !Iskoristimo ga za lijepe riječi i ljepše momente.Ima toliko toga na ovom radiju da se komentariše, dajte o životu itd.Pozdrav Milica

   • Draga sestro Milice dozlogrdi Jole svima. Drzi lekcije. pridike, bolje bi mu bilo da se sakrije u misju ruopu. Ja sam svakom da se pomogne a tamo dje nema lijeka sto cemo…Pozdrav gospodji Milici od Rajka

   • Zario je i palio Jordan kada je najgore bilo e nece vise mora politicki u pensiju pasalo je njegovo raspasoj i rastreljat.

   • Milice, ako je iskren Jole ce priznati, niko ga nije vise uvrijedio od tebe. Jole je bio i ostao DRUG, a gospda su klasni neprijatelji.

 4. Imamo sam smrt u porodici vasilije!Ja rekoh tebi i rajku što vas pripada! No ti rajko ,kako si počeo čačkati tako si i dočakao!!Za oboicu važi:Čekam vas na temu “izvršena primoprdaja broda Kotor,jer čekam vaše reagovanje na moje kometare,koji se tiču vaših vrlih predaka-idola od 12 jula 1941 do 1945 i do današnjih dana! Stisnite petlju pa porecite i kažite:” ništa od Jolovoga kometara nije istina,jer je on sve to izmislio”!Da vas čujem velji -veliki potomci merde od merda vasilije i rajko-skoči babe od baba!!!! Za vasilija ,znam da je dvojac nabijač dvije tri stolice kako reče neđe skoro onaj komentator koji zna poreklo vajovo! Za tebe rajko znam da si začačkao,uvrijeđen istinom koju si prepoznao u mojim kometarima o tvom iskonskom porijeklu i tvojim precima,o kojima ti šćeto neto zboriš ,krijući se iza anonimusa-špic nameta ,kao noćne dame iza svojeg poštenja,zar ne rajko-rajkane????

 5. Stigao sam Vasilije i Rajko,stigao sretan i zadovoljan!! Tebe čekam,Vasilije da me izljubiš u bliznicu-g..,a Rajka da prvo me izljubi u duetu sa tobom,a onda “lentu” primite oboica i da po 1/2 lente zakačite na uši ,polazeći od toga da ste se rodili bez obraza-sa duplim bliznicama/g…!!!! Čekam vas,uzmite naočare za zaštitu okaca od udara metrijala-vaših gena!! Življeli i veselili se sa svojim najmilij,kao što sam se ja “veselio” za novu godinu !!!!!!!!

  • Zao mi je Jole da se nisi veselio za novu godinu kao citav posten svijet.i. Nemoj tugovati, boljsevici su tvrdoga kova, ozdravice Jovo ako Lenjin da.

  • Blago tebe Jordane veselio se ti mene po srbijanski slavi srpsku novu i kinesku godinu samo me ostavi na miru da zivim u moju Crnu Goru i ne prškaj svudje nos dje mu nije mjesta.A lente neka ti kace i na nos i na bliznicu tebe i tvojoj drugarici.

 6. Naš lijepi zaliv prepoznaje svijet. Plašim se što je gospodin kazao da se ne betonira sve do mora. A onda teško nama. Zato svi dignimo glas dok je još vrijeme.

 7. Da li se Jole Drinjak vratio s proslave 20-godisnjice Republike Srpske u Prcanj, bilo bi dobro da on porazgovara s gospodinom Bodarom!

 8. Kotor mora da prestane sa gradnjom betonskih bunkera. Dobro veli čovjek. To zaista igleda kao čir. Zavod je to aminonovao. Ko sad to treba da ruši ili da nonese rješenje da se makar ublaži koliko je moguće. U Francuskoj mora biti 70 m od obale građevina. Kod nas može i more da uđe.

 9. Kotor odavno prepoznaju značajni ljudi iz inostranstva. Domaći mu ne poklanjaju pažnju. Zato treba što prije sve uraditi da Kotor dobije status grada Kulturne prijestonice Crne Gore. Sve snage u to uprijeti. Kotor to može da ostvari.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].