Bokeška maslina

0

Vesna Đukić

Vesna Đukić

Prošle godine bio je izuzetno slab rod maslina u Boki, iako je početak godine nagovještavao bogatu sezonu.

Kako bi spriječili slične probleme i ove godine, Maslinarsko društvo “Boka” je uputilo zahtjev Ministarstvu poljoprivrede da im se obezbijede stručne službe koje će na vrijeme donositi planove i izvještavati maslinare o neophodnim radovima u cilju zaštite roda.

Trenutno se u bokeljskim maslinjacima radi đubrenje, a krajem februara počinju rezidbe.

Maslinari će i ove godine organizovati i nekoliko zanimljivih i korisnih predavanja i obuke za rezidbu, kazala je za Skala radio Vesna Đukić, izvršna direktorka Maslinarskog društva “Boka”.

Ovo društvo početkom februaru planira svoju Skupštinu na kojoj će se čuti izvještaji o radu maslinara iz tri bokeljske opštine sa planovima za ovu godinu, a potom i manisfestacije posvećene maslini.

Prva fešta,  Sajam maslina i vina biće održan u Bijeloj 11. februara, a tradicionalna manifestacija “Bokeška maslina” ove godine biće  u Kotoru, kazala je Đukićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].