Bokelj spriječio prevaru

1
Željko Aprcović

Povodom pokušaja transfera golmana FK “Bokelj” Danijela Petkovića u FC “Ren”, saopštenjem koje prenosimo integralno, oglasio se Upravni odbor kotorskog kluba.

U vezi trensfera golmana FK “Bokelj” Danijela Petkovića u završenom prelaznom roku i komentara koji ne odgovaraju istini od strane doskorašnjeg našeg člana ističemo da je FK” Bokelj”, štiteći svoje interese spriječio prevaru i izigravanje propisa.

Naime, Petković je početkom jula na svega jedan dan bio član FK ”Zete” iz Golubovaca da bi onda raskinuo ugovor i uz pomoć menadžera bio ponuđen francuskom FC “Renu”.

Sve u cilju da FK ”Bokelj” bude uskraćen propisanog obeštećenja tzv. trening nadoknade, a u skladu sa pravilnikom FIFA o transferu igrača i zaštite matičnog kluba gdje je ponikao.

Treba napomenuti da je prije potpisivanja profesionalnog ugovora sa FK ”Zeta”, Danijel Petković sa svojim menadžerom obilazio i druge klubove u Crnoj Gori sa namjerom da očisti papire kako bi se izbjeglo plaćanje trening nadoknade “Bokelju”, ali isto tako nigdje nije naišao na razumijevanje, jer su ti klubovi prozreli namjenu da se ošteti FK ”Bokelj”, pa nisu željeli da učestvuju u takvoj izrežiranoj svojevrsnoj prevarnoj radnji.

FC “Ren” je krajem jula uputio zvanični dopis FSCG radi pojašnjenja u vezi jednodnevnog ugovora Petkovic-Zeta, na što je FSCG odgovorio šaljući fotokopiju sportskog pasoša Danijela Petkovica iz kojeg se lako može utvrditi da je Petković ponikao u FK ”Bokelj”, da je iz istog kluba prošao omladinsku, mladu i konačno debitovao u A reprezentaciji Crne Gore.

U tom trenutku Petković i njegovi menadžeri su shvatili da im prevarne namjere neće uspjeti i obraćaju se sa predlogom FK ”Bokelj”, kako i na koji način vide riješenje nastaog problema.

Njihov predlog je bio da se FK”Bokelj” odrekne trening kompenzacije i zvanični dopis pošaljemo FC “Ren”, a da nadoknadu koja bi pripala FK” Bokelju” regulisemo sa Petkovićem i njegovim menadžerima, a što nije pružilo bilo kakvu garanciju niti pravnu zaštitu FK “Bokelju”.

Predstavnik FK ”Bokelj” su u cilju pojašnjenja nastale  situacije bili na sastanku u FSCG gdje im je saopšteno da FK ”Bokelj” ne bi imao pravnu zastitu ukoliko bi, eventualno, potpisao sporazum sa menadžerskom agencijom koja zastupa Danijela Petkovića i odrekao se prava na potraživanje od FC ”Ren”.

I na kraju ove španske sapunice izrežirane od strane Danijela Petkovića i njegovih savjetodavaca, Petković u finišu prelaznog roka ponovo potpisuje ugovor sa Zetom i dalje istrajavajući u namjeri da se matični klub FK ”Bokelj” zaobiđe prilikom njegovog daljeg angažovanja u stranim klubovima i tako izbjegne ostvarenje prava FK ”Bokelja” po osnovu trening kompenzacije.

Petković zaboravlja da je iz FK “Bokelj” došao do A reprezentacije Crne Gore, zaboravlja da je FK ”Bokelj” u cjelosti  podržavao njegovo sportsko usavršavanje, omogućavao odlaske na probu u vise evropskih klubova, pa i u sred borbi za bodove.

Olako zaboravlja čvrsta obećanja da mu je FK “Bokelj” na prvom mjestu i da bez obzira što ne želi da potpiše novi ugovor da će sve ono što po propisima pripada FK ”Bokelju” biti ispoštovano.

Petković se ne sjeća da je FK ”Bokelj” mogao da ga suspenduje i na taj način onemogući dalje usavršavanje, igre za državni tim i odlazak u neki veći klub.

Petković očigledno  zaboravlja da se nije udostojio da Bokelj obavijesti o ugovorima potpisanim sa različitim menadžerskim agencijama.

Petković ponašanjem i postupcima definitivno je pokazao koliko je njegov briga i razumijevanje za klub u kojem je ponikao i za saigrače u Kotoru sa kojima je dijelio fudbalski  hljeb.

FK “Bokelj” će preko FSCG o prednjem obavijestiti sve nadležne organe UEFA I FIFA kako bi zaštitio pravnim putem svoja prava, a sa motivom daljeg napredka fudbalskog sporta u Kotoru i Cnoj Gori, stoji u saopštenju koji potpisuje predsjednik Upravnog odbora FK “Bokelj” Željko Aprcović.

1 KOMENTAR

  1. Sve vi mogu virovati-ali da neko nekoga u i iz Motenegra more privariti,ne ni u pismi? Adio vi gi/ga,ka tovaru…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].