Bogat program za Dan ŠOSMO “Vida Matjan”

0

Povodom 11. marta Dana kotorske Muzičke škole „Vida Matjan“ biće održan serijal koncerata različitog sadražaja.

U subotu 7. marta u 19 sati u koncertnoj dvorani-Crkva Sv. Duha biće održan koncert tria „ARBORE VITAE“ koji čine tri umjetnice i to: Lorena Milina–violina, Helena Mamić-sopran i Jelena Kovačević-klavir.

Na programu  su djela Beethovena, Piazzole, Dvoržaka, Debussya, Šuberta, Hatza, Pejačevića, Tijadorovića i dr.

Lorena Milina je rođena u Dubrovniku. Muzičko obrazovanje započinje sa 8. godina. Završila je Muzičku akademiju u Zagrebu, gdje je i magistrirala u klasi prof. Martina Draušnika. Dobitnica je ERASMUS stipendije, što joj je omogućilo usavršavanje u Štutgartu u klasi prof. Kolje Lessinga. Godinama je bila član pop grupe „Silente“ sa kojom dobija najveću hrvatsku muzičku nagradu „Porin“. Od 2015. se bavi pedagoškim radom, radi kao profesor violine u Umjetničkoj školu „Luka Sorkočević“ u Dubrovniku.

Helena Mamić-rođena u Kamberu/Australija. Srednju muzičku školu smjer solo pjevanje, završila u klasi prof. Sanje Madunić, a specijalizirala operski modul i kamernu muziku na Australian National University u klasi dr Paula Mc Mahona. Dobirtnica je mnogih nagrada i priznanja. Helena Mamić je završila i Medicinski fakultet.

Jelena Kovačević rođena u Kotoru. Osnovnu i srednju muzičku školu završila u Kotoru u klasi prof.Sede Vukašinović i Julije Glibovskaje. Studira Muzičku akademiju u Beogradu, gdje je i diplomirala u klasi prof. Nevene Popović i Branka Penčića. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Karlsruhe-u klasi prof. Michaele Uhde i Markusa Stange. Nastupala je i kao solista i kamerni muzičar u Njemačkoj, Japanu, SAD-u, Poljskoj, Švajcarskoj, kao i regionu. Od 2010. godine radi kao profesor klavira i korepetitor u muzičkoj školi u Trebinju, a od 2012. godine zaposlena je u Umjetničkoj školi „Luka Sorkočević“ u Dubrovniku.

U danima fešte nadalje, 11. marta je koncert kamerne muzike u 19 sati, a 18. marta koncert će prirediti učenici ŠOSMO „Vida Matjan“.

Koncert profesora škole je planiran za 20. mart, a 24. je koncert TRIA: Marija Đurđević-flauta, Tamara Knežević Kovač–flauta i Marko Bogdanović-klavir.

Saopštavaju našem radiju iz ŠOSMO „Vida Matjan“ Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].